Deel dit artikel
-

T-Mobile Nederland: gebruik mobiel internet versnelt

Nederland is een van de Europese T-Mobilelanden waar de omzet uit mobiel internet bovengemiddeld snel groeit. Niettemin boekt het lokale filiaal amper groei als gevolg van de felle concurrentie.

Nederland, Oostenrijk, Polen en Tsjechië zijn de landen waar de handel in mobiel internet nu het snelst groeit voor T-Mobile. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend toelichtte.

Het bedrijf geeft geen nauwkeurige details meer over hoe mobiel internet zich ontwikkelt. Uit de cijfers toch tot de oppervlakte doordringen ontstaat hooguit een algemeen beeld:

  • ‘De vraag naar smartphones is in Nederland erg hoog’, aldus de top
  • De Europese omzet uit mobiel internet groeide 14 procent tot 0,9 procent (op 5,5 miljard, inclusief Duitsland)
  • Eenderde van de nieuw verkochte smartphones in Duitsland is een iPhone
  • Gestaag worden LTE-netwerken opgebouwd, wat mobiele snelheden tot 100 Mbps mogelijk zou maken

De financiële resultaten in Nederland tonen weinig verrassingen maar ook geen gloeiend positief beeld. Volgend de Duitse top komt dat de de tegenvallende lokale economie en de sterke concurrentie.

Het aantal klanten in Nederland bleek, ten opzichte van vorig jaar, stabiel op 4,8 miljoen. Achter de uitrol van vast breedband zit weinig haast: het aantal abonnees op breedbandinternet veranderen bijna niet. De teller stond eind september op 280.000.

Opgeteld voor de hele Europese regio, exclusief Duitsland, steeg het aantal breedbandaansluitingen toch aanzienlijk:

De Nederlandse omzet daalde met 3,5 procent, het bedrijfsresultaat steeg met een goed ontvangen 18,2 procent tot 143 miljoen euro.

Het moederbedrijf heeft in de huidige financiële rapportage te kampen met wat grotere rode cijfers dan de Nederlandse min. Het Amerikaanse filiaal van T-Mobile gaat fuseren met MetroPCS en samen naar de beurs. Daardoor moet de Duitse CFO voor ruim zeven miljard euro waarde afschrijven. Dat leidt in het net gesloten kwartaal tot een nettoverlies van zeven miljard euro. Het bedrijfsresultaat over dezelfde periode kwam uit op 4,7 miljard (-2,6 procent).

T-Mobile is een van de bedrijven die uiterlijk in 2014 meer bandbreedte krijgt toegewezen van de overheid. Eurocommissaris Neelie Kroes besloot eerder deze week om meer ruimte in de lucht te creëren voor mobiele breedbanddiensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond