Deel dit artikel
-

T-Mobile neemt landelijk dekkend Internet of Things netwerk in gebruik

T-Mobile biedt vanaf eind mei een landelijk dekkend Internet of Things netwerk op basis van NB-IoT technologie. NB-IoT staat voor NarrowBand Internet of Things.

Deze nieuwe standaard maakt het voor bedrijven makkelijker om op grote schaal sensoren te gebruiken. Bovendien heeft dit NB-IoT netwerk volgens T-Mobile een ‘zeer krachtige dekking’.

Het aantal apparaten, machines en sensoren dat wereldwijd wordt aangesloten op het Internet of Things groeit komende jaren exponentieel. Van 6,5 miljard apparaten in het afgelopen jaar, naar 50 miljard in 2020. Nieuwe standaarden zijn belangrijk voor deze groeiversnelling.

T-Mobile heeft haar netwerk naar eigen zeggen toekomstgericht gebouwd, zodat nieuwe standaarden voor mobiel, Internet of Things en 5G snel kunnen worden ingevoerd. Het zogenoemde SRAN netwerk van T-Mobile maakt het mogelijk om nieuwe netwerktechnologie, zoals NB-IoT, als software-update toe te voegen.

De kosten van de hardware en het stroomverbruik zijn zeer laag, terwijl de kracht van het signaal tot tien keer zo sterk is als dat van GSM. Dijkbewaking was met de huidige technologie eigenlijk niet haalbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond