Deel dit artikel
-

T-Mobile opent 5G-onderzoekslocaties in Den Haag

T-Mobile Nederland opent met de Gemeente Den Haag drie 5G onderzoek locaties: een in Scheveningen, een in The Hague Tech en een in het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag. Hier worden op 5G gebaseerde toepassingen getest en kunnen publiek, scholen en bedrijven komen ‘voorproeven’.

De samenwerking tussen de Gemeente Den Haag en T-Mobile was eerder dit jaar al aangekondigd. Zij spraken de gezamenlijke ambitie uit om de hofstad in 2020 als eerste stad van Nederland te voorzien van een volledig dekkend 5G netwerk. De onderzoekslocaties zijn een belangrijk onderdeel van deze samenwerking.

In Schevingen wordt gekeken naar toepasbaarheid, haalbaarheid, duurzaamheid en implementatie van slimme toepassingen ter verbetering van verkeersmanagement, veiligheid en leefbaarheid van de omgeving. Op het hoofdkantoor van T-Mobile krijgen scholen en bedrijven de mogelijkheid te experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. In de onderzoeken wordt gebruik gemaakt van verschillende frequentiebanden; de 700MHz, de 3,5GHz en de 26GHz.

Op dit moment is het testen van 5G-toepassingen alleen mogelijk op onderzoekslocaties. De veiling van de eerste 5G frequentie, de 700MHz, begin pas volgend jaar. Gevolgd door de verdere uitbreiding van de capaciteit van het 5G netwerk, na de veiling van de 3500MHz frequentie, naar verwachting eind 2021 of begin 2022.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond