Deel dit artikel
-

T-Mobile won dit jaar 196.000 abonnees

T-Mobile Nederland is druk bezig klanten van zijn concurrenten af te snoepen. Dit jaar won het 196.000 abonnees, wat het totaal bij de mobiele aanbieder nu op 3,2 miljoen brengt.

Bovendien, zo vertelt de directeur Nederland Søren Abildgaard, boekte zijn bedrijf nu voor de vijfde keer op rij winst (ebitda). Bij een omzet van 327 miljoen euro is dat een positief resultaat van 98 miljoen euro, een toename van 7,7 procent.

Mede dankzij de populariteit van het abonnement T-Mobile Unlimited, dat voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen, sms’en en internetten geeft, groeide het abonneebestand afgelopen kwartaal met 66.000. Prepaidklanten liepen juist weg (-12%) maar daar kan de operator niet echt om malen.

De gemiddelde omzet per maand per mobiele abonnee bedraagt 22 euro. Per prepaidklant is dat 3 euro.

Inmiddels bestaat 61 procent van de omzet per klant uit zogeheten non-voicediensten. Dat is internet en sms. Alles behalve behalve spraak/telefonie. Overigens zit in het aantal gebelde minuten zeker niet de klad. Het aantal gemiddeld gebelde minuten steeg juist, met 7,9 procent tot 192 per maand.

T-Mobile Nederland investeerde afgelopen kwartaal 78 procent meer in kapitaal, het netwerk, dan dezelfde periode in 2016.

Abildgaard: “Ons netwerk is klaar voor de toegenomen vraag naar data als gevolg van onze UNLIMITED-strategie. We blijven ons netwerk uitbreiden en onze snelheid verhogen. Dit alles, terwijl we onverminderd bouwen aan ons klantenbestand en we winstgevend blijven.”

De Deen krijgt van moederbedrijf Deutsche Telekom iets meer armslag dan andere T-Mobilelanden in Europa om zijn marktpositie te verbeteren. Nederland staat in de organisatie sinds begin dit jaar apart van alle andere landen. Dat hoekje in de boekhouding heet ‘Group Development’. Wie daar zit heeft als enige taak om koste wat kost de waarde van zijn bedrijf op te schroeven, mede door extra investeringen vanuit het moederbedrijf. Nederland zit als enige in dit boekhoudhoekje.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond