Deel dit artikel
-

TNO wil bedrijven quantumsafe maken

TNO heeft patent aangevraagd op de zogeheten Advanced Security Proxy (ASP) die kan worden gebruikt om organisaties quantumsafe te maken.

De quantumcomputer zal door zijn brute rekenkracht de huidige versleutelde data-uitwisseling door organisaties in no time kunnen kraken. Om er voor te zorgen dat vertrouwelijke informatie langdurig veilig blijft, is het van belang om nu al cryptosystemen te ontwikkelen en toe te passen die zowel bestand zijn tegen aanvallen met de huidige computer als de quantum computer.

De ASP verbetert de beveiliging van oudere systemen zonder die zelf te bewerken. De programmeerbare hardware kan deze zogenoemde legacy problemen inzichtelijk maken, terwijl de security risico’s worden ondervangen door data-uitwisseling quantum-safe te vercijferen.

De ASP beschermt oudere netwerksystemen tegen huidige en toekomstige beveiligingsbedreigingen zonder dat de betrokken organisatie direct hoeft te investeren in grote netwerkupdates. Het is daarmee ook een beveiliging tegen aanvallers die nu onder het motto store-now decrypt-later versleutelde data buitmaken om later met behulp van een quantumcomputer te kunnen ontcijferen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond