Deel dit artikel
-

Toch doorstart voor DePers

De Nieuwe Pers, de digitale opvolger van de gratis treinkrant DePers, komt er alsnog en wel vanaf januari 2013. Dat meldt de krant vandaag op haar eigen site.

De krant wordt een app. Deels gratis, deels betaald, ‘deels naar onze smaak, deels naar die van u zelf’. In een krant die in alle gevallen journalisten op de eerste plaats zet, of ze nu teksten, foto’s of video maken, aldus de initiatiefnemers, die verder nog weinig loslaten.

Wel lijkt het erop dat de krant gepersonaliseerd wordt. ‘Wij geloven in nieuws met een gezicht, in journalisten die de ruimte krijgen om te doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Wij vinden dat vooral zij zelf daarvoor betaald moeten worden. Wij denken dat u, als lezer, zelf uit wilt maken welke journalisten u volgt. En dat u ze graag helpt hun werk zo goed mogelijk te doen, ook financieel. Dus gaan we u niet alleen een krant bieden, maar ook een persoonlijk abonnement op journalisten die er toe doen.’

Deze zomer leek het voortbestaan van DePers erg wankel geworden. Ben Rogmans, voorheen hoofdredacteur en uitgever bij De Pers, vertrok naar De Persgroep toen duidelijk werd dat de financiering niet rondkwam.

DePers stopte 30 maart omdat de commerciële exploitatie van de gratis krant ‘structureel achterbleef bij de verwachtingen’.

De gratis kranten hebben het moeilijk door de tegenvallende advertentiemarkt. De Telegraaf heeft een licentie genomen op de exploitatie van Metro naast de eigen uitgave Spits.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy Timessen

Heuy! Was de beste gratis krant van het ov, jammer dat ie weg is..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond