Deel dit artikel
-

Toch doorstart voor Free Record Shop

Zowel Free Record Shop als de Game Mania gaat met een aanzienlijk aantal winkels in Nederland en België onder nieuwe leiding en in afgeslankte vorm verder. Details daarover worden maandag door de curatoren bekend gemaakt.

Een deel van het Nederlandse en het volledige Belgische personeel behoudt zijn baan, volgens het summiere persbericht dat vanochtend verstuurd werd. De namen van de nieuwe bewindvoerders zijn nog niet bekend.

Het geduld van de voormalige directie begon vorige week al op te raken. Free Record Shop ging eind mei failliet. De overnamepoging door ProCures liep uit op een loopgravengevecht over de Belgische winkels, die het voor het symbolische bedrag van een euro had gekocht. Die zaken zijn inmiddels teruggegeven.

Volgens curator Henk van Rootselaar waren er eind vorige week vier bieders. Het FD meldde gisteren dat er onder meer gesproken zou zijn met Martijn Rozenboom die optreedt namens een consortium. Rozenboom gaf in het verleden leiding aan de grote sportwinkel Intersport Megastore in Houten. Diens holding Highlands Retail Houten ging vorig jaar failliet (pdf). Die onderneming zette in 2011 nog 1,8 miljoen euro om. Rozenboom wilde Free Record Shop naar eigen zeggen in zijn geheel overnemen. Over zijn plannen met het bedrijf en zijn partners in het consortium wilde hij nog niets kwijt.

Uit de eerder deze week gepubliceerde failissementsverslagen (pdf) blijkt dat Free Record Shop B.V. nog over een eigen vermogen beschikte van 25,6 miljoen euro. In 2010/2011 was dat wel aanzienlijk hoger: 34,1 miljoen. Nadat Rabobank de financiering per 31 maart had beëindigd en kredietverzekeraars Atradius en Euler Hermes de limieten van de groep hadden teruggebracht tot nihil, namen de liquiditeitsproblemen verder toe. Toen de belastingdienst op 17 april beslag had gelegd op de inventaris in het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel, waren de platen- en filmmaatschappijen alleen nog maar tegen vooruitbetaling bereid hun producten aan de groep te leveren.

Deel dit bericht

4 Reacties

Robert

Martijn Rozenboom is inderdaad niet van onbesproken gedrag. Google zijn naam eens icm het woord faillissement en zie de ellende die hij al vele malen heeft achtergelaten. Persoonlijk ook zeer slechte ervaringen met deze dubieuze ondernemer. Wees gewaarschuwd!

Martin

Martijn is een echte oplichter, weet curatoren te misleiden met zijn mooie verhalen en praatjes. Noemt zichzelf een faillissement specialist, dat is wel waar, heeft minimaal 30 b.v’s failliet laten gaan. Zijn hierdoor zeer veel mensen gedupeerd door geraakt, uiteindelijk ook zijn eigen gezin, maar ook alle gezinnen die plotseling zonder inkomen zaten. Martijn zit hier zelf helemaal niet mee, is een echte narcist. Wij hopen dat er een instantie komt die hem ooit kan stoppen, valt ons ook op dat zeker curatoren niet voldoende op google kijken om zich te informeren met wie ze eigenlijk zaken doen.
Woont op papier in het buitenland, maar in het echt bij zijn vriendin in Maarssen. Rijdt ook nog altijd rond in de duurste auto’s van geld wat hij heeft gestolen.

Erik Achten

En nu gekocht van de CURATOREN een gedeelte van Macintosh. Wat ongetwijfeld zal leiden tot verlies van alle arbeidsplaatsen waarbij vele gedupeerd zullen worden. Dit geldt ook voor leveranciers etc. Wie kan dit stoppen en waarom laten curatoren zich zo misleiden?

Peter

Deze Martijn Rozenboom betaald ondanks zijn inkomen wat hij door liegen en bedriegen verdient zijn schuldeisers niet.
Heeft bij diverse mensen nog een enorme schuld openstaan, welke hij niet betaald.
Wanneer er een interessant faillisement is, benaderd hij de curator om hem zogenaamd te ontzorgen, Martijn heeft een andere agenda, trekt het bedrijf leeg, vult zijn zakken en gaat op zoek naar zijn volgende slachtoffer.
Daarbij komen veel mensen op straat te staan, die eerst dachten dat er een reddende engel kwam.
Deze man heeft absoluut geen gevoel, is een echte oplichter en dat al jaren.
Zijn partner in crime is Selwyn Moonen, die werkt als zijn assistent.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond