Deel dit artikel
-

Toch ontslagen bij NDC Mediagroep

NDC Mediagroep, de uitgever van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en enkele websites, zet zoals gepland 250 werknemers zonder afvloeiingsregeling op straat.

Vanwege de grote financiële problemen moet een derde van het personeel van de uitgeverij worden ontslagen, de derde afslanking in drie jaar. NVJ, FNV en CNV hebben hierover vandaag een akkoord met de directie bereikt. Op 24 juni moeten zij het sociaal plan met de leden doorspreken.

Er is alleen geld voor een aanvulling op de ww-uitkering van mensen die hun baan verliezen, weet RTV Noord. Ook is er geen budget voor begeleiding naar ander werk. Volgend maand wordt bekendgemaakt welke van de 750 werknemers moeten vertrekken.

De NDC Mediagroep werd in januari van dit jaar overgenomen door een consortium van de ING en twee ideële stichtingen: FB Oranjewoud en Je Maintiendrai. De uitgeverij heeft 180 miljoen euro schuld. NDC kachelt per maand een miljoen euro achteruit, aldus Liwwadders.nl. Van het gereserveerde reorganisatiegeld van tien miljoen euro was al een fors deel verloren gegaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond