Deel dit artikel
-

‘Toch plannen voor zelfrijdende Apple auto’

Apple lijkt zijn plannen voor een eigen auto nog altijd niet te hebben opgegeven. Volgens Reuters wil het bedrijf in 2024 alsnog een autonome auto op de markt brengen.

Project Titan zoals het project aanvankelijk heette begon in 2014, maar kwam niet echt van de grond. Daarop zou Apple besloten hebben om zich louter op ondersteunende software te concentreren.

Doug Field, een Apple-veteraan die bij Tesla heeft gewerkt, keerde in 2018 terug bij Apple om leiding te geven aan het project en zette in 2019 190 mensen uit het team.

Sindsdien zou Apple voldoende vooruitgang hebben om een voertuig met eigen batterijtechnologie bouwen, aldus twee bronnen die persbureau Reuters heeft gesproken.

Centraal in de strategie van Apple staat een nieuw batterijontwerp dat de actieradius van de auto zou kunnen vergroten.

Het blijft onduidelijk wie de auto moet gaan assembleren, maar dat Apple gaat samenwerken met een productiepartner is wel zeker. Eerder waren er onderhandelingen met Magna International, maar die zijn gestopt.

En er is nog steeds een kans dat Apple besluit om de inspanningen te beperken tot een autonoom rijsysteem dat autofabrikanten kunnen afnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond