Deel dit artikel
-

Toch weer BlackBerry smartphone op komst

Het legendarische merk BlackBerry keert terug met een smartphone die volgend jaar moet gaan verschijnen. Net als veel klassieke toestellen van het Canadese merk krijgt die een fysiek toetsenbord.

De Android-telefoon moet zowel in Europa als Noord-Amerika verschijnen en krijgt ondersteuning voor 5G.

BlackBerry was voor de komst van de iPhone en Android een van de populairste smartphones, maar gebruikte eigen software. Dat bleek de achilleshiel voor BlackBerry, die steeds meer marktaandeel verloor. Een overstap naar Android kwam te laat.

Uiteindelijk besloot het merk om zelf geen toestellen meer te verkopen, maar mocht het Chinese TCL de toestellen in licentie produceren. Zo verschenen onder meer de KeyOne en Key2. Begin dit jaar besloot TCL de licentie niet meer te verlengen, aangezien de toestellen nooit goed hebben verkocht.

Nu is de licentie in handen van het Amerikaanse bedrijf OnwardMobility. Die laat het toestel maken door Foxconn dochter FIH Mobile Limited.

Deel dit bericht

5 Reacties

Blockchainkiller

Toen Blackberry nog blackberry was en hun eigen OS hadden waren ze best oke, toen ze overstapte naar android vertrouwde ik het niet meer want google….

Jan

Laatst de Key2 gekocht, mooie prijs, mooi toestel en redelijk ok. En weer eens wat anders dan de eenheidsworst.De nieuwe BB is voor mij nu al kanshebber vanwege het toetsenbord.

Daniel - DONK Performance Marketing B.V.

Hier ook een Key2 en al jaren trouwe BlackBerry fan.

Men is verbaasd als ze zien dat je een (of alweer) een nieuwe BB gebruikt maar het toetsenbord maakt ze uniek en fijn om te gebruiken.

OnwardMobility mag mij alvast op de wachtlijst zetten.

Hdm

Ik heb 2,5 jaar terug ook een key2 gekocht, ik zie een nieuwe Android smartphone met toetsenbord met belangstelling tegemoet, ik koop m zeker!

Marc

Blackberry is nu een AI sybersecurity company met veel potentie. Heb zelf een pakket aandelen gekocht. Velen weten dat niet maar eigenlijk alleen de grote 2 kunnen geld verdienen met telefoonverkoop door de matige winstmarges. Blackberry heeft onder John Chen een andere koers ingeslagen. Er is enorm geïnvesteerd de afgelopen jaren in Artificial intelligence door overname van o.a. Cylance voor 1,4 Miljard. Platform SPARK is veelbelovend. Ben zelf al jaren Blackberry gebruiker, nog steeds de keyone die prima werk levert. Mis wel enorm de BB10 besturing die fantastisch was. Ik heb niks met Apple telefoons of Samsung dus die gaan er ook niet komen voor mij. Wachten op 2021 en uitkijken naar dit nieuwe toestel. Blackberry heeft trouwens de meeste telefoon patenten in de verkoop staan sinds deze week.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond