Deel dit artikel
-

De toekomst van betalen bij E-Commerce Live!

Future of Payment heet een van de evenementen op E-Commerce Live! komende woensdag in de Beurs van Berlage. Met sessies over disruptie bij banken, conversiekansen en het betalingsverkeer van 2020.

Betalen is het logische sluitstuk van een (online) aankoop. Maar betalen gaat veranderen. Nieuwe middelen, regelgeving en innovaties maken dat iedereen met een webwinkel even de check-out tegen het licht moet houden. Voldoe je aan de laatste regels? Heb je de juiste middelen in de check-out? Just Hasselaar is sinds 1 februari 2017 policy adviser Digital Transactions voor thuiswinkel.org en praat je bij.

Ook MasterCard schetst een beeld van de nabije toekomst. Arjan Bol, country manager Mastercard Nederland praat je bij over de laatste betaalinnovaties en Mastercards visie op snel, gemakkelijk en veilig betalen in een snel veranderende wereld.

Is Nederland klaar voor mobiel betalen? We kennen allemaal de succesverhalen van de grote techpartijen uit Azië en Amerika. Ondanks de grote groei op gebied van e-commerce, laten ze aan de kant van betalen en loyaliteit ook hele snelle ontwikkelingen zien. We zien dat betalen ook echt gaat veranderen. Ook in Nederland. Maar hoe? Wat maakt deze grote spelers nou zo succesvol? En wat kunnen we van ze leren? Is Nederland wel toe aan deze manier van betalen? Bart Hendriksz van OK geeft antwoord op deze vragen, maar laat ook vooral zien waar nog de kansen liggen.

Het geldverkeer op een online platform valt nu volledig onder de zogeheten Wft en Wwft wetgeving. GoCredible heeft als fintech met Smart Contracting het antwoord op deze toenemende regelgeving. Het bedrijf voegt kleine contracten aan iedere betaling. Dit zijn vooraf bepaalde condities, de ‘smart contracts’. Daarmee heb je als platform wel de lusten, en niet de lasten. Sinds 2018 is Rabo Frontier Ventures, het FinTech en Innovatiefonds van Rabobank, toegetreden als aandeelhouder van GoCredible.

Foto Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond