Deel dit artikel
-

Toekomst Buyonline nog steeds onzeker

De toekomst van Buyonline hangt nog steeds aan een zijden draadje. De kans dat activiteiten op de huidige manier voortgezet kunnen worden is volgens ceo Robert Poorter "niet zo heel groot". Het bedrijf is nog met twee partijen in gesprek, een daarvan wil alleen een doorstart financieren.

Buyonline verkoopt computerapparatuur via internet en is onderdeel van het Newconomy-netwerk, dat belang heeft van 18,5 procent in Buyonline. Half juni kwam Buyonline in betalingsproblemen . Vanwege openstaande rekeningen wilden distributeurs TechData en Ingram Micro niet meer voor Buyonline werken. De site vond echter al snel een nieuwe partner in Cofin, logistiek onderdeel van de Codis-Groep.

Gesprekken met investeerders zijn al geruime tijd gaande. Volgens ceo Robert Poorter zijn er nu twee partijen over, de twee partijen waarover al eerder melding is gemaakt. Een daarvan is alleen geïnteresseerd in het financieren van een doorstart van Buyonline. "Als ondernemer probeer je natuurlijk een andere manier te vinden", zegt Poorter. Maar de kans dat de andere financier alsnog over de brug komt met nieuw kapitaal is "niet zo heel groot", aldus Poorter. "Deze week verwachten we de uiteindelijke beslissing." Buyonline heeft in totaal 2,5 miljoen gulden aan nieuw kapitaal nodig, aldus Poorter.

Volgens Poorter is Buyonline nog steeds operationeel, gisteren bleek de site niet te werken en was het bedrijf ook telefonisch niet bereikbaar. Van de oorspronkelijke 25 medewerkers zijn er nu nog 8 bij het bedrijf in dienst.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rene Scholte

Dit artikel is er een uit velen van de laatste tijd, het enige dat steeds variabel is is de bedrijfsnaam. Het volgende artikel ken ik ook al. Het begint met 'Helaas hebben wij…', of 'De curator heeft definitief…' Wanneer komt ondernemend Nederland eens bij zinnen dat samenwerking met soortgelijke collega's misschien de beste optie is om te redden wat er te redden valt? Soms lijkt het erop alsof iedere ondernemer denkt dat Nederland enorm groot is. Bereken nu eens vooraf wat je afzet kan zijn met zoveel concurrenten. U weet toch net als ik dat ruim 50% van de Nederlanders niet merken- en/of leverancierstrouw is?

Peter Viss

Ik lees in het artikel dat er van de 25 werknemers, nog slechts 8 werkzaam zijn.Ik neem aan dat deze mensen weggegaan zijn, vanwege een op handen zijnde faillisementsprocedure, aangekondigd door Buyonline zelf. Hoe zit dat als Buyonline toch niet falliet gaat, maar inderdaad een doorstart maakt? Of alsnog een financieringspartner vindt?Wat gebeurt er dan met die mensen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond