Deel dit artikel
-

TomTom begeleidt Russisch ruimtevaartuig

De space shuttle Buran 02 is online te volgen. Het ruimtevaartuig kwam in maart aan in de Rotterdamse haven en is nu op weg naar Frankfurt. Met TomTom’s navigatiesysteem is precies na te gaan waar het Russiche monster zich bevindt.

De Buran 02 is 17 bij 340 meter groot, weegt meer dan 100 ton is vanuit Bahrein op weg naar Duitsland. Het ruimtevaartuig vormt het middelpunt van een tentoonstelling in het Technickmuseum Speyer bij Frankfurt.

Spedition Kuebler GmbH, verantwoordelijk voor het transport van Buran 02, heeft de TomTom WORK-oplossing geïnstalleerd. Hiermee voorzien zij het museum van informatie over de reis van de Buran 02.

De TomTom WORK-oplossing omvat de TomTom LINK box die verbonden is met de TomTom GO 910 GPS navigatie-unit. Deze installatie geeft op een continue basis informatie over de locatie van het ruimtevaartuig door via TomTom WEBFLEET, het online management- en reportingtool van TomTom WORK.

Ling Bai, Area Sales Manager Benelux TomTom WORK is erg enthousiast over de onderneming. "In zijn tijd was het ruimtevaartuig ‘state-of-the-art’-technologie en het is fantastisch dat TomTom’s eigen ‘state-of-the-art’-technologie zo’n belangrijke rol op zijn laatste reis speelt."

Buran 02 is het enig overgebleven Russische ruimtevaartuig dat meerdere keren voor bemande vluchten gebruikt kon worden. Het was ontworpen om een bemanning van 4 tot 6 personen te vervoeren en 30 ton aan materiaal mee de ruimte in te nemen, om vervolgens met 20 ton aan lading terug te komen. Het ruimtevaartuig heeft 25 vluchten gemaakt, allemaal binnen de atmosfeer van de aarde, totdat hoge kosten het einde van het programma betekenden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond