Deel dit artikel
-

TomTom profiteert van prijsstijging Google Maps

De interesse voor de API’s van TomTom is met een dubbelcijferige percentage gestegen sinds de prijsverhoging van Google Maps. Het Nederlandse bedrijf reageert op die belangstelling door de prijzen te verlagen.

Op 16 juli jongstleden werd een nieuw tariefmodel van kracht voor zakelijk gebruik van Google Maps. De tarieven gingen met honderden tot soms duizenden procenten omhoog. Dat raakt onder meer retailers, transport- en vervoersbedrijven en vakantieorganisaties. Die zoeken naar alternatieve leveranciers van kaart- en verkeersinformatie en daar profiteert TomTom van.

Gregory de Jans, hoofd developer relations, bevestigt dat aan deze uitgave.

“Klanten zoeken naar betaalbare alternatieven. Bij TomTom zien we dubbelcijferige procentuele groei in bezoek aan het ontwikkelaarsportal, gebruik van onze API’s en vragen van klanten die willen migreren van Google Maps API’s to TomTom Maps API’s. We helpen hen daar zo goed mogelijk bij. Het gaat om start-ups maar ook enterprises, maar de vraag bij start-ups is het meest urgent.”

Sinds enkele dagen geeft TomTom de maps and traffic flow-tegels weg. Gebruik van die data in Mobile Maps SDK voor Android en iOS is gratis.

Foto: Jonathan Kosread (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeffrey Benning - Localyse

“Gebruik van die data in Mobile Maps SDK voor Android en iOS is gratis.”
Dat is bij Google Maps API’s ook gratis… Evenals de Google Maps Embed API.

Google Maps gebruikers kunnen gemiddeld 50% verbruik reduceren door slimmer om te gaan met de implementatie. Wij helpen hen daar dan ook volop mee momenteel.

Gr
Jeffrey Benning
Via LinkedIn laagdrempelig te bereiken 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond