Deel dit artikel
-

Ton van ’t Noordende nieuwe CEO van deeptech VC 01Ventures

Ton van ’t Noordende wordt general partner en CEO van investeringsbedrijf 01Ventures. Het fonds richt zich op de kleine groep technologische voorlopers in Europa.

Met zijn aanstelling verhuist het van oorsprong Engelse fonds zijn hoofdkantoor naar Amsterdam, maar houdt zijn kantoor in Londen. “Na Keadyn Ventures was ik op zoek naar een Europees VC-model dat meer Amerikaans is. Ik vond een match mijn partners in 01Ventures.” Dat zijn Eeswaran Navaratnam, Chris Haley en Correy Voo.

Het fonds is sinds een jaar actief en participeerde in Bibblio uit Londen, Valossa uit Helsinki en Teralytic uit New York. Dat zijn stuk voor stuk zogeheten deeptechbedrijven, ondernemingen die technologisch gezien op de troepen willen vooruitlopen.

01Ventures richt zich op sleutelgebieden als: decentralisatie, data & machine-intelligentie, automation en ‘enabling technologies’ zoals quantum computing en mens-computerinteractie (HCI). Andere thema’s zijn robotica, blockchain, technologie voor autonome voertuigen. Geografisch gezien ligt het zwaartepunt op Engeland, Nederland en het grootste gedeelte van Scandinavië.

De totale fondsgrootte wordt naar verwacht 150 miljoen euro en 01Ventures participeert doorgaans tussen de miljoen en drie miljoen euro per startup.

“De visie moet bij de ondernemer liggen. Wij bieden toegang tot ons netwerk en toegang tot markten.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond