Deel dit artikel
-

Tonny Media en Podimo sluiten strategische samenwerking

Tonny Media gaat exclusieve podcasts maken voor Podimo, een abonnementsdienst voor podcasts. De podcasts zullen worden gepresenteerd door bekende namen uit de werelden van televisie, journalistiek en YouTube.

Welke podcasts en welke presentatoren dat zijn, zal volgende maand blijken. Dan gaat het Podimo van start in Nederland. Er is ook sprake van een Tonny-podcast die verdwijnt uit alle andere podcastdiensten en enkel bij de Denen te horen zal zijn.

De luisterapp Podimo is nieuw voor Nederland, maar in nabije landen al wat langer beschikbaar: op thuismarkt Denemarken en in Duitsland, Spanje en Noorwegen. Daar betaalt men rond de vijf euro per maand om generieke en exclusieve podcasts te beluisteren via de app.

“Met de Zelfspodcast en Tonny Media waren we de eersten in ons land die begonnen met betaalde abonnementen. Samenwerken met nieuwe abonnementsplatformen zoals Podimo is een logische volgende stap voor ons, waardoor we op de troepen vooruit blijven lopen”, zegt Sander Schimmelpenninck die mede-oprichter is van Tonny Media.

Podimo haalde afgelopen drie jaar honderd miljoen euro venturecapital op in vijf rondes. In november stapten 83North en Highland Europe nieuw in in een ronde waarin 69 miljoen euro werd opgehaald.

De app zal veel promotie moeten maken om een vaste gebruikersgroep te kweken. De markt voor podcast-apps wordt gedomineerd door Spotify en, ver daar achter, Apple Music. Ook de NPO heeft een speciale app voor podcasts en live radio.

Foto: Tobias Zils (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond