Deel dit artikel
-

Toon leidt markt voor slimme thermostaten

Het afgelopen jaar heeft de slimme thermostaat Toon van Eneco het marktaandeel verder uitgebreid naar 38 procent. Bijna vier op de tien slimme thermostaten zijn een Toon. Nest wint terrein in Nederland en groeit van 4 naar 8 procet marktaandeel in 2017, maar moet Nefit (14 procent) en Honeywell (11) nog passeren.

Het aantal slimme thermostaten in Nederland is het afgelopen jaar gegroeid met 38 procent naar bijna 900.000 slimme thermostaten. Eén op de negen huishoudens heeft een slimme thermostaat in huis, zo blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

In 2016 hing in 8 procent van de huishoudens (ruim 600.000 huishoudens) een slimme thermostaat. In 2017 is dit met 38 procent gegroeid naar 11 procent, mede doordat energiemaatschappijen actief de slimme thermostaat promoten en aanbieden bij een energiecontract. Twee op drie huishoudens geven aan de slimme thermostaat bij het abonnement te hebben gekregen.

Gemak en comfort blijven de belangrijkste reden voor het bezit van een slimme thermostaat. Kostenbesparing speelt een belangrijkere rol bij de keuze van een slimme thermostaat dan een jaar geleden.  Consumenten worden meer bewust dat deze thermostaat kan helpen bij het verlagen van de energie-uitgaven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond