Deel dit artikel
-

Top-5 Bureaus – Online campagnebureau

Bureaus – Online campagnebureau

Winnaar: .Bone

  1. .Bone
  2. Qi Ideas
  3. Woedend!
  4. Icemedia
  5. Boondoggle

Rens Plandsoen, oprichter en directeur .Bone:

"Internet heeft eindelijk de plek gekregen die het verdient", zegt Rens Plandsoen. Van de vele veranderingen die de afgelopen anderhalf jaar voorbij zijn gekomen, is dat volgens de oprichter en directeur van Bone de belangrijkste. Mede dankzij de crisis: "Die heeft bedrijven gedwongen goed na te denken over hoe ze geld kunnen verdienen. Zo zijn ze erachter gekomen dat internet toch wel van heel groot belang is."

Dik 11 van de 16 miljoen Nederlanders is dagelijks online. "Soms zijn er meer mensen online dan dat er mensen televisie kijken. Dat is een enorme verschuiving. Wil je je doelgroep bereiken, moet je dus ook je budgetten verschuiven." Onder invloed van de crisis is het mediaconsumptiegedrag dat niet in de pas liep met het gedrag van mediabestedingen, versneld in verhouding getrokken. Dat heeft acht jaar langer geduurd dan Plandsoen had verwacht. "Tijdens de crisis in 2001 dacht ik dat internet toch echt serieus in de communicatiemix ingezet zou gaan worden. Maar wij bestaan nu bijna 11 jaar en nu is het pas eindelijk zo ver."

Nu bedrijven niet meer om internet heen kunnen, is het ook vanzelfsprekender geworden om als adviseur op strategisch niveau aan tafel aan te schuiven bij de directie. Plandsoen: "Voor ons is het heel leuk om opdrachtgevers te hebben die er echt voor gaan. En dat het zich ook uitbetaalt, is bewezen. Kijk maar naar de Effie die we met InShared hebben gewonnen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond