Deel dit artikel
-

Top-5 Bureaus – Specialist

Bureaus – Specialist

Winnaar: ValsPlat

  1. ValsPlat

Nils van den Broek, medeoprichter ValsPlat:

Het gebruik van digitale producten en diensten moet niet alleen makkelijk zijn, maar ook leuk. "Gemak is een basisvorm", signaleert Nils van den Broek van ValsPlat. "Bij user experience gaat het steeds meer om de vraag of iets ook plezierig is om te gebruiken." De specialist merkt dat bedrijven steeds meer zelf onderzoek en advies op het gebied van user experience in huis halen. Ook grote klanten als KLM, ING en Bol.com doen dit.

Dat ziet Van den Broek niet als broodroof maar als een positieve ontwikkeling: "De mensen die daar binnen een organisatie mee bezig zijn, zijn toegespitst op hun eigen wereld. Wij spreken en observeren veel meer mensen en kunnen dit in een bredere context plaatsen. Neem een bank die internetbankieren wil vergemakkelijken. Wij kunnen dat afzetten tegen hoe die klanten met andere situaties omgaan. Dat maakt ons werk interessanter omdat we op hoog niveau kunnen sparren."

Omdat mobiel steeds belangrijker wordt, begeeft ValsPlat zich vaker in de tram, trein of waar dan ook om te kijken hoe mensen internet op hun mobiel gebruiken. "Het wordt voor ons dus steeds belangrijker dat we ons lab uit gaan. De straat op, naar de gebruiker."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond