Deel dit artikel
-

Top-5 Exploitanten

Exploitanten

Winnaar: eBay/Marktplaats

Exploitanten

  1. eBay/Marktplaats
  2. VNU Media
  3. Reed Business Information
  4. Hyves
  5. Sanoma Digital

Olivier van Duijn, directeur core business Marktplaats/eBay:

De online handel is ook dit jaar weer flink gegroeid. "We hebben zo’n 275.000 nieuwe advertenties per dag. Dat is een stijging van 10 procent", zegt Olivier van Duijn. Mensen zijn altijd op zoek naar de beste deal en dat doen ze steeds slimmer en sneller. Als ‘grootste product-zoekmachine’ probeert Marktplaats ze daarin te ondersteunen. "Met bijvoorbeeld een functie als keyword suggestion", aldus de directeur core business. Ook de nieuwe verzendservice van TNT is zo’n voorbeeld.

Verder is Marktplaats druk bezig met mobiel als kanaal. "Daar zit veel potentie in. Het aantal downloads van onze mobiele app neemt snel toe." Wat betreft de handel op Marktplaats zegt Van Duijn naast de tweedehands goederen ook steeds meer nieuwe producten te zien. "Het aantal retailers dat producten aanbiedt is in een jaar tijd verdubbeld en 40 procent van onze bezoekers zoekt nu naar nieuwe producten."

Veiligheid heeft de aandacht: "Samen met de politie hebben we het Meldpunt Internetoplichting opgericht. Dat is een van de manieren om oplichting tegen te gaan." Je leest er veel over, maar volgens Van Duijn komt fraude eigenlijk relatief weinig voor. "Als je ziet wat wij allemaal aan elkaar durven opsturen, daar blijkt veel vertrouwen uit. Typisch Nederlands, dat zie je niet in andere landen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond