Deel dit artikel
-

Top-5 Marketing & business consultancy

Marketing & business consultancy

Winnaar: KPMG

  1. KPMG
  2. Someone
  3. Boston Consulting Group
  4. McKinsey
  5. Paul Postma Marketing Consultancy

KPMG

Marketing en business zijn twee van de vele sectoren waar de wereldwijd opererende consultancy KPMG zich op richt. Onderzoek van KPMG Nederland richtte zich afgelopen jaar onder meer op cloud computing. Nederlandse ondernemingen en overheidsinstellingen maken steeds vaker gebruik maken van cloud computing-oplossingen of zijn van plan zijn dat op korte termijn te gaan doen.

Uit onderzoek onder 125 Nederlandse organisaties concludeert KPMG dat inmiddels de helft een deel van hun data geplaatst heeft op computers van Google, Salesforce en andere leveranciers. Met name de diensten voor application hosting, e-mail, CRM en dataopslag worden steeds vaker vanuit de cloud betrokken. De publieke sector is volgens KPMG afwachtend omdat het gebruik van cloud-diensten ‘grote gevolgen kan hebben voor het personeelsbestand’. Maar de branche dient volgens de consultant de ontwikkeling van cloud computing wel in het juiste perspectief te zien: de verschuiving versnelt, maar nog altijd staat 95 procent van de software en data lokaal. Zelfs het meest optimistische scenario laat de komende jaren hooguit een aandeel van 15 procent zien van cloud computing in het totale it-portfolio.

Deel dit bericht

4 Reacties

Yzibit

Wat is het marketing deel?

Gijs Vroom - Emerce

@Yzibit Begrijp je vraag niet?

Van zetten

Someone gefeliciteerd wij bij central behead zijn dik tevreden over jullie online marketeers

Piet Hein Zijtveld

@van_zetten Dank! De resultaten van dit imago-onderzoek zijn het resultaat van het werk van onze professionals. Centraal Beheer is klant van het 1e uur, jullie kunnen het dus weten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond