Deel dit artikel
-

Top-5 Opleidingen & Trainingen

Winnaar: SRM.

  1. SRM
  2. Nyenrode
  3. GITP
  4. Nima
  5. Boertien & Partners

In de categorie Opleidingen & Trainingen worden Nyenrode en het Nima verreweg het vaakst genoemd door de respondenten, maar toch moeten deze bekende instituten het Amsterdamse SRM voor zich laten gaan. Opvallend is dat Nyenrode wel op de eerste plek staat wat betreft Betrouwbaarheid en Know how, en alleen op het onderdeel Prijs/kwaliteit minder scoort. Hier wist winnaar SRM de eerste plek te behalen. Dit duidt erop dat de ondervraagden dit onderdeel zwaarder hebben laten meewegen. Zou prijs dan toch de doorslag geven bij de keuze voor een opleiding? De nummer 3, GITP, komt overigens op alle terreinen consequent op de derde plaats te staan.

Winnaar: SRM

Naam: SRM
Vestiging: Amsterdam
Werknemers: 25 (in vaste dienst) en 200 docenten
Jaaromzet 2007: geen opgave

Toen de Stichting voor Reclame- en Marketingonderwijs (SRM) in 1955 van start ging, had de onderwijsinstelling voor marketing nog het rijk alleen. “De Stichting Reclame-Onderwijs, zoals het instituut toen nog heette, was een pionier in het marketing- en reclameonderwijs”, vertelt directeur John van der Stam. “Destijds was er nog niets op dat gebied in Nederland.”

Inmiddels heeft SRM de nodige concurrentie gekregen. “Er zijn er tal van opleidingen aan HEAO’s en universiteiten die zich ook begeven op het gebied van marketing, communicatie en sales.” SRM onderscheidt zich van deze opleidingen door zich vooral te richten op mensen die al in het vak zitten, stelt Van der Stam. “Die kunnen zich op die manier verbreden en verdiepen.”

“Belangrijk voor SRM is dat het bij ons niet alleen maar gaat om de theorie, maar ook om het toepassen van die theorie.” Dat gebeurt bijvoorbeeld op de volgens Van der Stam ‘beruchte en beroemde do it-weekenden’. “Daar komen dan 80 tot 140 cursisten samen met 12 tot 14 coaches om samen aan een case te werken. Een bedrijf met een communicatie- of marketingprobleem legt dat voor aan de deelnemers. Het mooie daarvan is dat het daardoor directe raakvlakken heeft met de werkelijkheid. Deelnemers krijgen daar veel energie van. En de deelnemende bedrijven vinden het ook fantastisch.”

De afgelopen jaren is er in de marketingopleidingen toenemende belangstelling voor de interactieve kant van de marketing. “Dat ligt voor de hand, omdat je op die manier veel dichter op de klant kunt zitten”, aldus Van der Stam. “Wij hebben inmiddels een aparte groep interactieve marketingopleidingen.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Sven

Super! Wij zijn natuurlijk erg trots op op deze uitverkiezing….

Mark

Ben erg benieuwd hoe de short list wordt samengesteld!! Bij een emerce verkiezing verwacht ik echte 'online' opleiders. Denk aan Beeckestein en de Nextmarketeer (LECTRIC).

Cornelis de Vries

Een top 5 is natuurlijk handig, maar als je iets specifieks zoekt weet je eigenlijk nog niet zoveel. Dan loop je er tegenaan dat er een enorme wildgroei is aan opleiders en instituten. De ellende is dat je niet weet wie goed is, en wat goedkoop is.. ?trainer? is geen beschermd beroep, dus je weet niet wat je in huis haalt. 'Overzichtssites' als eduhub e.a. zetten de chaos slechts op een rijtje. Ik zoek eigenlijk een objectief marktonderzoek, maar dan het liefst op maat. Na wat googelen kwam ik op deze site: http://www.compendis.nl. Zoiets zoek ik eigenlijk, maar misschien zijn wij daar niet groot genoeg voor. Iemand nog andere suggesties? Of toch maar een weekend (of week, maand?) op Google sites vergelijken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond