Deel dit artikel
-

Top Mollie stapt in Amsterdamse AI-start-up

Het investeringsfonds van Adriaan Mol en Mollie-CEO Koen Köppen steken met andere partijen acht ton in Orquesta. De start-up gaat volgende maand live en biedt een metaplatform voor LLM’s.

De ronde werd geleid door Curiosity VC en ondersteund door Spacetime, het vehikel van Adriaan Mol. Daarnaast doen Golden Egg Check Capital, het Duitse Magnetic Fund, Koen Köppen, Milan Daniels, Max Klijnstra en Arjé Cahn mee in de veelbelovende start-up.

De Amsterdamse bedrijf van Sohrab Hosseini en Anthony Diaz ontwikkelt een platform voor het gebruik van diverse Large Language Model (LLM’s), promptmanagement en configuratiebeheer. Het doel ervan is diverse LLM-providers en -modellen te integreren om te kunnen integreren met bestaande en nieuwe softwaresystemen.

Orquesta koppelt met bijvoorbeeld OpenAI, Azure, Google, Hugging Face, Cohere, MosaicML en Anthropic. Het biedt een ingang naar al deze platformen en laat operatioenel statistieken zien. Dit brengt LLM’s in het domein van de IT-ontwikkeling en procesautomatisering.

Doordat er geen continu programmeerwerk aan te pas komt, bevordert Orquesta daarnaast efficiëntie en samenwerking binnen software teams. Er wordt minder tijd gevraagd van de engineers, product management houdt het overzicht en interne domein-experts kunnen op overzichtelijke wijze alle interacties controleren op correctheid.

Met het nieuwe groeigeld willen de ondernemers hun platform volgende maand kunnen lanceren en de positionering in Europa bekostigen.De initiële financieringsdoelstelling werd hiermee verdubbeld.

Andrej Karpathy van OpenAI omschreef LLM’s als een nieuwe software die te vergelijken is met de opkomst van besturingssystemen van computers:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond