Deel dit artikel
-

Topman Huawei verzorgt openingspresentatie IFA

Richard Yu verzorgt de belangrijkste keynote op de grootste beurs voor consumentenelektronica IFA in Berlijn op vrijdag 6 september. Hij zal daar vooral de plannen van Huawei op het gebied van 5G toelichten.

Geen bedrijf is het afgelopen jaar zoveel in de picture geweest als Huawei. Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken zette de onderneming op een zwarte lijst van bedrijven die een gevaar voor de nationale veiligheid vormen. Meer dan vermoedens zijn het niet. Huawei is in Chinese staatshanden.

Amerikaanse bedrijven mogen door de boycot geen producten of diensten leveren aan Huawei, tenzij daar expliciet toestemming voor is gegeven. Om die reden kan Huawei ook Android niet meer gebruiken op zijn populaire smartphones.

Als gevolg van de Amerikaanse handelssancties moeten 600 van de 850 medewerkers bij de Amerikaanse onderzoekstak Futurewei Technologies verdwijnen.

De sancties hebben ook gevolgen voor Nederland. De overheid lijkt niet in zee te willen gaan met het Chinese techbedrijf bij de uitrol van een 5G-netwerk in ons land. De deur is nog niet definitief dichtgegooid. Het kabinet komt in het najaar met ‘noodzakelijke aanscherpingen van eisen’ aan telecomproviders.

Ondanks de boycot boekte Huawei 30 procent meer omzet in het afgelopen half jaar ten opzichte van 2018.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond