Deel dit artikel
-

Topman PayPal naar Yahoo (update)

Scott Thompson, nu nog president van PayPal, wordt de nieuwe topman van Yahoo. Hij vervangt Carol Bartz, die in september werd ontslagen.

Yahoo maakte het nieuws zojuist officieel bekend. Hij treedt 9 januari in dienst.

Het Amerikaanse internetbedrijf was al geruime tijd stuurloos. Opeenvolgende directeuren slaagden er niet in een heldere strategie te formuleren, al is die er eigenlijk ook nooit geweest. In de jaren negentig was Yahoo een van de eerste internet wegwijzers, waaraan gaandeweg steeds meer – soms zeer onduidelijke – diensten werden toegevoegd.

In oktober ging nog het gerucht dat Yahoo in handen zou komen van de Chinese Alibaba Group. Zes jaar geleden betaalde Yahoo een miljard dollar om 43 procent van Alibaba Group in handen te krijgen. Ook Microsoft heeft al een belangstelling getoond voor het bedrijf. Twee durfkapitalisten hebben ook geld geboden.

De commissarissen gaven de vorige CEO Carol Bartz in september haar congé. Headhunter Heidrick & Struggles werd ingeschakeld om een nieuwe topman te zoeken.

Of Scott Thompson de juiste man is voor Yahoo moet nog worden afgewacht. Hij komt uit de financiele dienstverlening: Inovant, een dochter van Visa, en Coopers & Lybrand.

Zijn directe baas, eBay’s John Donahoe, is niet gelukkig met zijn vertrek.

UPDATE 15.45: bevestiging Yahoo toegevoegd

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond