Deel dit artikel
-

Topman Twitter stapt op

Twitter-CEO Dick Costolo legt per 1 juli zijn functie neer na teleurstellende beursresultaten. Medeoprichter Jack Dorsey zal zijn plaats tijdelijk innemen.

Wall Street reageerde positief op het nieuws. Nadat de koers zes weken geleden een scherpe daling inzette na tegenvallende kwartaalcijfers, steeg die zojuist weer met acht procent.

De tijdelijke terugkeer van Dorsey is opmerkelijk omdat hij in 2008 zelf op een zijspoor werd gezet en vervangen door Ev Williams. Die bleef totdat in 2011 Costolo aan boord kwam.

Costolo blijft verbonden aan de Raad van Bestuur van het sociale netwerk. Intussen wordt gezocht naar een opvolger.

Beleggers straften Twitter eind april met een koersdaling van 18 procent. De winst per aandeel was iets beter dan verwacht, maar de omzet van 436 miljoen dollar was twintig miljoen minder dan wat de financiële markt had verwacht. Met name het nieuwe direct response-reclameproduct leverde niet de verwachte resultaten op.

Twitter kampt ook met een terugval in de aanwas van actieve gebruikers. In Nederland daalde het aantal actieve Twitter gebruikers zelfs van 3,7 miljoen in 2013 naar 2,8 miljoen nu.

Twitter maakte donderdag ook bekend dat het de limiet van 140 tekens gaat schrappen voor gebruikers die elkaar onderling berichten willen sturen (direct messages, oftewel DM). Bedrijven kunnen daardoor beter met klanten communiceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond