Deel dit artikel
-

Topoverleg over kunstmatige intelligentie in het Witte Huis

De CEO’s van Alphabet, Microsoft, OpenAI en Anthropic zijn uitgenodigd om donderdag in het Witte Huis te praten met vice-president Kamala Harris en topambtenaren over kunstmatige intelligentie (AI).

In de uitnodiging wordt gewezen op de ‘verwachting van president Biden dat bedrijven zoals het uwe ervoor moeten zorgen dat hun producten veilig zijn voordat ze beschikbaar worden gesteld aan het publiek’.

In april liet Biden weten dat het nog te bezien valt of AI echt gevaarlijk is en benadrukte hij dat technologiebedrijven ervoor moeten zorgen dat hun producten veilig zijn.

Maandag schreven afgevaardigden van de White House Domestic Policy Council en het White House Office of Science and Technology Policy in een blogpost over hoe AI een ernstig risico kan vormen voor werknemers.

De bijeenkomst van donderdag wordt bijgewoond door onder meer Bidens stafchef Jeff Zients, plaatsvervangend stafchef Bruce Reed, nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, directeur van de National Economic Council Lael Brainard en minister van Handel Gina Raimondo.

OpenAI is het bedrijf achter ChatGPT, de chattool waaraan vragen kunnen worden gesteld. Anthropic is een Amerikaanse start-up opgericht door voormalige leden van OpenAI en gespecialiseerd in het ontwikkelen van algemene AI-systemen en taalmodellen. Sinds eind 2022 heeft Google bijna 400 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd.

Geoffrey Hinton, een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie, heeft maandag in gesprek met The New York Times gewaarschuwd voor de potentiële gevaren van AI. Hij kondigde zijn ontslag aan bij Google, omdat de 76-jarige Hinton grote zorgen heeft over de snelheid waarmee AI zich ontwikkelt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond