Deel dit artikel
-

Toppers uit gamewereld stappen in Nederlands bedrijf

Twintig prominenten uit de internationale gamewereld investeren in het Deens-Nederlandse bedrijf Bright Star Studios, maker van een op blockchain gebaseerd spel.

Tot de investeerders behoren onder meer het hoofd van YouTube Gaming en de mede-oprichters van Twitch en Sandbox. Zij brengen een bak kennis met zich mee over het bouwen van een schaalbaar spelplatform. Over de hoogte van de investeringen doet Bright Star Studios geen uitspraken.

In de afgelopen 3,5 jaar financierden de twee Nederlandse en twee Deense oprichters de bouw van hun spelwereld zelf.

Aan het begin van dit jaar had het bedrijf vijftien werknemers, eind volgend jaar zouden dat er 150 moeten zijn.

De gamestudio richt zijn aandacht momenteel op het spel Ember Sword. Dat bevindt zich nog in een besloten testfase, maar daar doen al wel tweehonderdduizend belangstellenden aan mee.

Wat Ember Sword anders maakt, is dat spelers land en zogenoemde collectibles, zoals outfits en paarden, verhandelen. Het eigendom is vastgelegd in de blockchain. Dankzij NFT’s is te zien van wie een object is. Doordat NFT’s steeds meer gemeengoed worden, ontstaan er nieuwe verdienmodellen in de game-industrie.

De investeringsronde wordt geleid door Bitkraft Ventures. Tot de prominente angel investors behoren Rob Pardo (voormalig Chief Creative Officer bij Blizzard Entertainment, Dennis Fong (de eerste professionele gamer), Ryan Wyatt (hoofd YouTube Gaming), Dr. DisRespect (YouTube-influencer), Kevin Lin (mede-oprichter van Twitch), John Robinson (COO bij 100 Thieves), Sebastian Borgen (mede-oprichter Sandbox), Carlos Rodriguez (oprichter G2 Esports).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond