Deel dit artikel
-

Total Webhosting Solutions met agency-product WordPress

Benelux’ grootste hostingpartij Total Webhosting Solutions sluit een samenwerking met het WordPress-cloudplatform WPCS. Hierdoor kunnen bureaus compleet uitgewerkte WordPress-sites installeren, publiceren en updaten voor meerdere klanten tegelijk. Hosters breiden er hun portfolio mee uit.

Binnenkort gaat de eerste vrucht van de samenwerking tussen TWS en WPCS live: een hulpmiddel om gebruiksvoorwaarden voor websites uit te vragen en vast te leggen. Een bureau dat een waaier van verschillende klanten bedient, hoeft niet meer voor elke site van een klant apart de bijbehorende procedures te doorlopen maar doet dat in bulk in een keer.

WPCS werkt sinds de oprichting in november 2020 overwegend voor marketing- en communicatiebureaus, maar kwam er al doende achter dat de hosters die deze partijen gebruiken om dit soort tooling zit te springen.

CCO en mede-oprichter Roger Rosweide: “Webhosters hebben vaak een afgemeten assortiment dat niet snel verandert, al zouden ze dat wel willen. Met ons kunnen ze WordPress behandelen alsof het SaaS is en snel meerdere nieuwe productlijnen lanceren”, bijvoorbeeld compleet opgetuigde e-commercesites of sites die zijn geoptimaliseerd voor gebruik door restaurants.

Total Webhosting Solutions wil komend jaar meerdere producten lanceren op WordPress-basis. Het kan identificeren welke vragen er leven onder klantgroepen en daar snel op anticiperen met aparte producten en diensten.

Rosweide en zijn compagnons zijn met meerdere hostinggroepen van binnen en buiten Europa in gesprek.

TWS is het moederbedrijf van labels als Yourhosting, Argeweb en Versio.

WPCS haalde afgelopen twee jaar seedcapital op bij Arches Capital en APX, een Duits fonds van Axel Springer en Porsche.

Rond de veertig procent van alle websites draaien op WordPress, een product van het private bedrijf Auttomatic.

Update 20-01-2023 09:06: Bij publicatie van dit verhaal stond dat de eerste  gezamenlijke dienst beschikbaar zou worden op 20 januari. Dat blijkt niet in steen gebeiteld. Tijdsbepaling aangepast naar ‘binnenkort’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond