Deel dit artikel
-

Touroperator voor virtuele werelden

Rondleidingen van gidsen door virtuele werelden als Second Life of World of Warcraft. Dat is wat Synthravels, touroperator gespecialiseerd in virtuele werelden, vanaf deze week wil gaan aanbieden. Wie een tour wil maken moet gewenste tijd, datum en bestemming opgeven. Synthravels probeert dan een beschikbare gids aan de 'reiziger' te koppelen.

Het in Milaan gevestigde reisbureau voor de virtuele wereld is mede opgericht door Mario Gerosa, een journalist die voor verschillende reisbladen heeft geschreven en daarnaast interesse heeft in computergames. Afgelopen zomer startte hij een project voor het behoud van het Virtuele architectonische erfgoed.

“In virtuele werelden kun je alles vinden: goed en slecht, kastelen en futuristische ruimtes, noem maar op,” schrijven de oprichters van Synthravels. “Maar bovenal is er heel veel land om te ontdekken, plaatsen om te bezoeken,” vervolgen ze. De omschrijving die Synthravels geeft van ‘de virtuele wereld’, verschilt weinig van overenthousiaste teksten van reisbureaus over exotische wereldse bestemmingen. Wie de virtuele wereld niet kent, moet geprikkeld worden door een tekst als ‘reizen in de virtuele wereld is als dromen: je ziet exotische landschappen waar tussen prehistorische bomen bizarre surrealistische architectuur is te zien.’

Het ontdekken van een virtuele wereld, zo probeert Synthravels duidelijk te maken, is iets dat je moet meemaken, maar is niet eenvoudig. Wie wil doordringen in een virtuele wereld als Second Life moet immers veel tijd investeren in het aanleren van vaardigheden en allerlei taken volbrengen. De mensen achter Synthravels zien juist daarom een taak weggelegd voor gidsen die een virtuele wereld goed kennen en met deze kennis nieuwkomers of buitenstaanders kunnen begeleiden op een trip langs hoogtepunten. Wie een tour wil maken, moet de benodigde software voor de virtuele wereld op zijn computer hebben geïnstalleerd en een avatar tot zijn beschikking hebben.

Synthravels biedt tours met verschillende thema's, zoals een ontdekinngstocht langs de post art deco architectuur van Paragon City in de game City of Heroes of een shopping tour in Second Life.

Hoewel Synthravels eind vorige week officieel van start is gegaan, is het op dit moment nog niet mogelijk een tour te doen. Het bureau is nog op zoek naar ervaren gidsen. Deze kunnen zich opgeven op de site. Wie zich geschikt acht als gids kan zich op de site registreren en daarbij aangeven in welke virtuele wereld(en) hij rondleidingen wil en kan geven. Het is uiteraard altijd iemands avatar die een rondleiding geeft. De beste gidsen ontvangen elke maand een speciaal certificaat dat de kennis en vaardigheden van een avatar-gids onderstreept. Het is nog onduidelijk of gidsen hun diensten tegen betaling gaan of kunnen aanbieden.

Deel dit bericht

4 Reacties

little india

Wat leuk. Ik was al aan het denken over de mogelijkheden. Als de zaken goed gaan heb ik ook nog een paar onvoldoende ontgonnen werelden. Voor toeristen die echt op zoek zijn naar realmagic feelings.

Wandelaar

Het word nu voor het eerst commercieel ge-exploit, maar het bestaat natuurlijk al lang. Misschien niet in iedere copy van de desbetreffende spelwereld, maar het is toch een vorm van altruisme. Wat mij betreft mag deze dienst falen, behalve voor de tijdelijke geintresseerde bezoeker van een spelwereld die niet van plan is om voor langere tijd zelf deel te nemen aan de immersiviteit van de MMOG. Second life is hierop een uitzondering omdat dit een broedplek is van socialiserende 'mensen' en dit een virtuele wereld is waar, voor een zogenoemde 'newbie', het moeilijk is key locations te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Voor alle mmoRPG's slaat de dienst "virtal travel guide" nergens op. Ik zou deze bezoekers als 'inbrekers' zien.

zingg akami

Het is altijd interessant als een bedrijf zich 'de eerste' noemt in een persbericht, maar in dit geval is dat niet correct. Mijn reisbureau "Amazingg travels and locations" bestaat toch al echt enige tijd (slurl: http://slurl.com/secondlife/Dunnideer/87/144/21 ). Wij organiseren o.a. eenzelfde soort 'guided tours' zowel als algemene eerste introductie van SL óf voor klanten op maat gemaakte tochten. Daarnaast geven we reisbrochures uit voor residents gericht op een thema als sport, romantiek, muziek of religie in SL, gratis infokaarten over 'Getting around in SL' en binnenkort ook infokaarten met interessante activiteiten en evenementen. Onze belangrijkste werk is echter het begeleiden van zakelijke klanten bij het profileren van hun bedrijf in SL door het vinden van geschikte locaties voor bedrijfsevenementen, kantoren of vrijetijdsactiviteiten voor hun klanten. Kom eens langs zou ik zeggen 🙂 Binnenkort organiseren we een netwerkborrel (met skydiven!) voor Nederlandse bedrijven om kennis te maken met (de mogelijkheden van) Second Life. Als je je aanmeldt bij mij dan organiseer ik een tour voor de geïnteresseerden.

Janneke

Er bestaat allang zoiets. Op http://www.secondliferondleidingen.nl bieden ze rondleidingen aan door SL.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond