Deel dit artikel
-

TP Vision (Philips) rolt voorzichtig eigen tv OS uit

Het was een van de eerste tv fabrikanten die het Google TV systeem omarmden, maar TP Vision, merkhouder van Philips, lijkt nu zijn zinnen te hebben gezet op een eigen OS voor zijn toestellen. Dat bleek gisteren op de jaarlijkse Europese persconferentie van het bedrijf op Schiphol.

TP Vision heeft een eigen team opgezet voor de ontwikkeling van een nog naamloos OS, dat mogelijk ook door derden kan worden gebruikt. Het systeem is al te vinden in de goedkoopste tv modellen die dit jaar verschijnen, maar nog niet in de duurste. Dat heeft ongetwijfeld met lopende licenties voor Google TV te maken.

TP Vision kon dan ook niet bevestigen of alle toekomstige toestellen het nieuwe OS zullen draaien. Dit jaar nog zeker niet.

Voorlopig krijgen alleen de tv modellen PML9308 en de PML9008, die beide over een miniledbacklight beschikken. de doorontwikkelde versie van Saphi, een eigen systeem dat op Linux is gebaseerd en erg op Google TV lijkt.

TP Vision lijkt liever zijn eigen OS te willen ontwikkelen om de regie naar zich toe te kunnen trekken. Uit eigen onderzoek blijkt dat Philips kijkers meer geholpen zijn met aanbevelingen van content dan met een overzicht van apps, zoals bij Google TV het geval is.

Het is gebruikelijk dat grote fabrikanten als Samsung en LG hun eigen systeemsoftware ontwikkelen. Kleinere merken zijn meer geneigd om licenties van Google te kopen.

“We hebben nu een groot genoeg team om dit te realiseren,” vertelde een woordvoerder van TP Vision.

TP Vision toonde gisteren bij hoge uitzondering alle modellen die dit jaar moeten verschijnen, inclusief het najaar.

Deel dit bericht

5 Reacties

Danny

Ai, ik ben juist zeer content met de Android TV. Juist vanwege de apps en mogelijkheden die alle andere Smart TVs niet hebben. Denk aan Kodi en console emulatie software.

Jens

Android tv was juist de reden dat ik voor Philips heb gekozen. De vorige smart tv van Samsung was binnen een paar jaar waardeloos omdat de apps niet meer ondersteund werden. Dan blijft dus alleen Sony nog over met android tv.

Rens

Leren die bedrijven het dan nooit? Nokia ging met Symbian ook een eigen OS maken. We weten hoe dat afliep. Ik ben van Philips afgestapt vanwege de kwalitatief uitermate teleurstellende software. En dat geldt voor alle slimme apparaten. Hoogwaardige software is key.

Jan

Ik heb ook voor philps gekozen vanwege Android tv omdat daar veel apps op ondersteund worden en ik daar kodi op kan draaien om vanaf mijn eigen NAS server te kunnen streamen. Dat wordt dus Sony in de toekomst. Ik heb problemen gehad met een Panasonic tv waarop de apps na enige tijd niet meer ondersteund werden. Dus voor mij geen tv met eigen gebakken OS.

Peter

gewoon een chromecast met Google tv aansluiten en al je problemen zijn opgelost. werkt ook op oude tv’s met een eigen besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond