Deel dit artikel
-

TPVision wil live tv en online video vanaf 2019 integreren

TPVision (Philips) gaat de gebruikersomgeving van zijn televisies vanaf 2019 drastisch veranderen. Die zal volledig gebaseerd zijn op Android Oreo en brengt live tv en online video samen.

TPVision, merkhouder van Philips, wil gebruikers vanaf 2019 een ideale mix bieden van live tv en online video, zodanig dat er weinig onderscheid meer zal zijn tussen beeldbronnen, zegt Piotr Herod van Smart TV Business Development in een gesprek met Emerce.

De Pool werkt al sinds 2001 voor Philips, maar bepaalt sinds februari de strategie van Smart TV. “Vanuit Amsterdam praten we met partners. Het ontwikkelteam zit in China en India, dat zijn al gauw enkele honderden mensen.”

Herod liet al een voorproefje zien. Daarbij kunnen gebruikers tv kanalen binnen een interface kiezen, op dezelfde wijze als je in de App Store of Google Play Store een film kiest.

TPVision ziet grote veranderingen in het kijkgedrag. “Vrijwel al onze Android gebruikers verbinden een of meerdere (Android) apparaten aan hun toestel en ze zijn ook sneller bereid om zich te abonneren op een videodienst als Netflix. Bij onze goedkopere modellen (met een Linux interface) hebben gebruikers die neiging niet.”

Om die reden heeft TPVision ook besloten om de Google Assistant naar zijn televisies te brengen. “Spraak vergroot het gebruikersgemak,” zegt Herod. “Het gaat niet alleen om het selecteren van series of films, je krijgt ook uitleg.”

Op welke termijn Google Assistant gebruikt kan worden is nog niet duidelijk. “We hebben samen met Google een prototype ontwikkeld.” Wel zou de Assistant uiteindelijk op alle premium modellen met Android moeten werken.

Deel dit bericht

2 Reacties

banaan

Ga eerst maar van ips naar VA, en vergroot het contrast op de toestellen.
350cd/m2 is natuurlijk schandalig voor een hdr uhd tv van 1000 euro

Henk Westra

Misschien is een 77 inch versie van de 65OLED902/12 ook aardig voor 2019.
Ik zit er in ieder geval wel op te wachten als opvolger van mijn PFL9955

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond