Deel dit artikel
-

TPVision (Philips) gaat over op nieuw OS voor Smart TV’s

TPVision, merkhouder van Philips, adopteert nieuwe systeemsoftware om zich minder afhankelijk te maken van Android TV. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend op een persevenement in Barcelona. Titan OS S.L is een nieuw opgericht Europees bedrijf dat een onafhankelijk besturingssysteem heeft ontwikkeld om fabrikanten een meer op maat gemaakt Smart TV-platform aan te bieden. Het nieuwe besturingssysteem beschikt over zowel de belangrijkste wereldwijde streamingdiensten als een breed scala aan lokale content.

Het nieuwe besturingssysteem van Titan – Titan OS – wordt voor het eerst gelanceerd via een wereldwijde strategische samenwerking met TP Vision. Het besturingssysteem is te vinden op twee Philips-modellen uit de 2024 range – de PML9009 (The Xtra – Ambilight TV) en de PUS8909 (The One – Ambilight TV), maar wordt Laer uitgerold naar midrange toestellen.

Content is eenvoudig te vinden, leert van kijkgedrag, en biedt extra mogelijkheden op het gebied van Smart Home.

Een jaar geleden liet TPVision al doorschemeren dat het liever een eigen omgeving wilde hebben. Het nieuw opgerichte bedrijf heeft TPVision als aandeelhouder, maar is verder zelfstandig. De organisatie bestaat uit experts uit de industrie met ervaring bij Disney, Roku, Rakuten TV en KKR. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Barcelona en breidt uit met extra kantoren in Amsterdam en Taipei.

Men richt zich op de 40 procent van de tv-markt die geen eigen besturingssysteem heeft.

Titan OS S.L. is daarnaast een strategische samenwerking aangegaan met Currys, de (technologie)retailer die in het Verenigde Koninkrijk en verschillende Scandinavische landen actief is. Als onderdeel van deze samenwerking zal Currys het besturingssysteem lanceren op eigen merk JVC-televisies en samenwerken op het gebied van retailmedia, een primeur binnen de Britse markt.

Het Titan-besturingssysteem omvat zelfs geavanceerde advertentieoplossingen, beheerd door Titan Advertising. Dat systeem is vergelijkbaar met YouTube, waarbij content van tijd tot tijd wordt onderbroken. Op deze wijze kan gratis content worden aangeboden. Kijkers kunnen ervoor kiezen om gerichte reclame te bekijken, maar dat is niet verplicht.

Het besturingssysteem zal ook toegang geven tot een uitgebreide lijst van kanalen (waaronder FAST) en app content. Er zijn overeenkomsten met wereldwijde en lokale partners, waaronder Netflix, Prime Video, Youtube, Disney +, Pluto TV en DAZN.

Google OS is nog niet afgedankt. De OLED+959 en OLED+909 Ambilight TV’s worden nog met deze software geleverd.

Gerelateerd nieuws:

TPVision schakelt Ambilight een tandje hoger

Philips hoofdtelefoon werkt op zonlicht

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Rens Voogt

Een eigen OS. Waar heb ik dat eerder gehoord? Blackberry hield vast aan een eigen OS. Nokia hield vast aan een eigen OS. En die eerste generatie Philips Smart TVs, toen nog van Philips, hadden ook een eigen OS.
Is TP Vision dapper of dom?
Ik denk het laatste.

Erol Saydam

wow, daar gaan we weer, word waarschijnlijk niet meer geüpdatet, apps die je niet kan gebruiken of installeren en na 1 jaar heb je er niets aan. wat heb ik spijt van de tv s met eigen os. nooit meer. alleen nog android ondersteund, niets geleerd van Nokia en blackberry? maak nu eens een tv met een goede pc aanboord geheugen en goede beveiliging….of de mogelijkheid te integreren oid. ik ga hem iig niet kopen . Philips word steeds slechter. wat ooit een top product was , is het zeker niet meer

Pieter

dan vraag ik me af of smart tv met Android automatisch naar het nieuwe besturings system worden geüpdatet heb net een nieuwe gekocht de pus7906 zou dat graag horen van meneer philips

Pieter

nog even het volgende heb net philips gebeld afdeling die over software gaat maar bij Philips is niks bekend over eigen besturings system dus is storm in glas water

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond