Deel dit artikel
-

Tracker-app Mingle Sport van start met voetbal

Een ‘Strava voor balsporten’, de Nederlandse app Mingle Sport, is live en richt zich bij aanvang op voetbalteams.

Met de sociale voetbal-app kan iedereen professionele wedstrijdverslagen maken en statistieken bijhouden. Toeschouwers die delen van de wedstrijd filmen, kunnen die naar de app uploaden. Na afloop worden alle beelden bij elkaar geharkt en met AI omgebouwd tot een dynamisch wedstrijdverslag.

Daarnaast hebben direct betrokkenen bij een team, zoals trainers, leiders of ouders, ook toegang tot chat en het wedstrijdschema. Verder kunnen spelers statistieken bijhouden, en trainers en coaches de organisatie van teams op een eenvoudige manier regelen.

Mingle Sport haalde begin dit jaar 1,75 miljoen euro op in een pre-seed investeringsronde. De app wil zich uiteindelijk op een brede waaier balsporten richten, waaronder ook tennis, padel en basketbal.

In Utrecht werkt er nu een team van zo’n 30 man aan de sporttracker onder leiding van CEO Freek Bijl. De app leunt zwaar op machine learning, computer vision en AI. Waar informal investors geld verstrekten, doen Amazon, Microsoft, Google en Nvidia mee in de vorm van ‘beurzen’. Mingle kreeg voor tonnen aan credits om te spenderen aan AI- en cloudcapaciteit.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond