Deel dit artikel
-

TradeDoubler verdubbelt winst

Affiliatenetwerk TradeDoubler boekt in het derde kwartaal een omzetgroei van 10 procent en verdubbelt de winst. De Searchactiviteiten lijden verlies.

Dat werd vanochtend bekend toen het Zweedse bedrijf de financiële resultaten over het derde kwartaal publiceerde.

De omzet van het Europese werkende bedrijf steeg, na correctie voor koersverschillen met 10 procent, tot 81 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde tot 2,2 miljoen.

Het bedrijf publiceert geen details op landniveau, dus over de Nederlandse activiteiten is niets bekend. Niettemin wordt de regio waar Nederland onder valt, aangeduid als de motor achter de groei. Vooral de Duitse activiteiten dragen bij aan de toename van het resultaat.

“Normaalgesproken is het derde kwartaal het zwakte, maar dit jaar groeien we tegen die trend in”, aldus directievoorzitter Urban Gillström.

TradeDoubler spreekt daarentegen zijn zorgen uit over de ontwikkelingen in zuid-Europa. Daar is de consument terughoudender in zijn bestedingen, evenals de adverteerdersmarkt. De zuidelijke landen hebben duidelijk last van de economische crisis die de regio treft. “Het is onzeker wat de toekomst brengt”, aldus de directie.

In de presentatie aan de financiële markt schetst Gillström een trend die ook bij de concurrentie steeds duidelijker wordt. Mobiel internet wordt steeds groter. Althans, het aantal impressies groeide. Dit segment is in absolute termen nog steeds erg klein, dus de groeicijfers zijn relatief groot:

In de komende weken brengt TradeDoubler een nieuwe dienst voor sitebeheerders uit: het zogeheten Premium Publisher Program. Het Nederlandse kantoor was kort voor publicatie niet in de gelegenheid toelichting te geven op de inhoud van dit programma voor uitgevers.

Naast toegang tot het affiliatenetwerk verkoopt TradeDoubler ook diensten rondom zoekmachinemarketing. Die activiteiten boekte in het afgelopen kwartaal een verlies:

Foto: antwerpenR (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond