Deel dit artikel
-

Tradedoubler stapt uit brancheorganisatie PAN

Tradedoubler verlaat branchevereniging PAN omdat men niet langer voldoet aan het affiliateprofiel. Het bedrijf is een van de oprichters van de vereniging.

‘De beslissing om het PAN te verlaten is gebaseerd op de onlangs aangekondigde nieuwe strategie van Tradedoubler waarin Tradedoubler als performance marketing partner meer oplossingen en services biedt dan puur affiliate’, laat country manager Danielle Bol weten.

De branchevereniging Platform Affiliate Netwerken werd in oktober 2009 opgericht op initiatief van Daisycon / Paxz, Tradedoubler, Zanox en M4N (nu Zanox). Inmiddels is het PAN uitgebreid met de leden Affiliate4you en Affilinet.

De leden bestrijken met hun diensten het grootste deel van de affiliate marketing activiteiten in Nederland.

Foto: Van links naar rechts Lauri Koop (Zanox), Marko Dobroschelski (Daisycon/Paxz), Jessica Haagmans (affilinet) Rik van Elk (Affiliate4You), niet afgebeeld Pascal Gayat (Tradedoubler) (mei 2013)

Deel dit bericht

3 Reacties

Johanneke

Beetje jammer dat Emerce net doet of Tradedoubler niet meer aan de eisen van het PAN voldoet. Een titel als “PAN valt uiteen” zou meer recht doen aan de waarheid. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat Tradedoubler helemaal geen lid meer wil zijn van het PAN als daar een partij als Daisycon bij is aangesloten die de eigen regels heeft overschreden maar daar gewoon mee weg komt. Sinds Daisycon beboet is door het ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/13341/Boetebesluit-Daisycon-voor-overtreding-spamverbod/) en het PAN daar verder geen enkele actie op heeft ondernomen is dit clubje niet meer serieus te nemen.

Het had het PAN gesierd als ze een duidelijk signaal hadden gegeven en Daisycon direct uit het PAN hadden gezet. Maar nee, wat er nu gebeurd is dat Zanox zijn eigen plan heeft getrokken (https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/15039/ACM-zet-volgende-stap-in-aanpak-spam/) en de andere leden van het PAN het verder maar uit moeten zoeken. Het is binnen het PAN gewoon ieder voor zich, terwijl ze als groep hadden moeten optreden. Het PAN is duidelijk een grote wassen neus, en dat onderstreept het vertrek van Tradedoubler nog maar weer eens duidelijk.

Ondertussen blijft Daisycon gewoon doorgaan met haar activiteiten en doet net alsof ze nu goedgekeurd zijn door het ACM (https://www.daisycon.com/nl/nieuws/daisycon_e-mailmarketing/). Een beschamende vertoning, en ook dit doet weer afbreuk aan de geloofwaardigheid van het PAN, voor zover dat nog bestond.

Ron A.

Johanneke, Tradedoubler heeft dat zelf aangegeven, zie hun persbericht:

‘De beslissing om het PAN te verlaten is gebaseerd op de onlangs aangekondigde nieuwe strategie van Tradedoubler waarin Tradedoubler als performance marketing partner meer oplossingen en services biedt dan puur affiliate. Hiermee sluit de strategie van het PAN niet meer volledig aan en is besloten het PAN te verlaten.’

De Kerstman

Rovaniemi, Lapland, December 30, 2015

Het is binnen het PAN niet meer koek & ei, de koek is op volgens mij. In de PAN gehakt door een PANnekoek, de geloofwaardigheid is helemaal zoek. Boter op het hoofd en boter in de PAN, ze bakken er echt helemaal niks meer van. Daisycon door het ACM op de vingers getikt, de andere leden hebben daardoor aan de PAN gelikt. Maar ook al krijgt Daisycon van het ACM een veeg uit de PAN, ze gaan gewoon rustig door met hun spam. Een persbericht met geroffel, Tradedoubler zit nu niet meer onder de PANtoffel.

Hauskaa joulua!

Santa

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond