Deel dit artikel
-

Trademark Office verliest van FNV Zelfstandigen

FNV Zelfstandigen heeft bij de rechtbank in Utrecht een overwinning behaald op het omstreden Groninger bedrijf Trademark Office, dat onder valse voorwendselen domeinnamen registreert. De rechter vindt dat Trademark een FNV-zelfstandige heeft misleid bij het verkopen van een domeinnaam.

Het bedrijf beweerde ten onrechte dat een ander een domeinnaam wilde registreren die lijkt op de domeinnaam van de zzp’er. Ook vindt de rechter dat Trademark Office zich ten onrechte heeft voorgedaan als een instantie die de plicht had om de zzp’er daarop te attenderen.

‘We hebben een gevoelige tik uitgedeeld aan Trademark’, zegt Marjan van Noort van FNV Zelfstandigen. ‘Het bedrijf is behoorlijk agressief bij het overhalen van klanten om zo’n domeinnaam te kopen en daarna bij het laten betalen van facturen; de acquisitie en de incasso, zoals we dat noemen.’

FNV Zelfstandigen heeft de afgelopen tijd diverse leden bijgestaan in hun verzet tegen de factuur van Trademark Office.

Zaterdag kwam het bedrijf nog negatief in beeld in het tv-programma Kassa. Trademark Office beweerde in dat programma doodleuk dat ‘nimmer wordt aangegeven dat er een derde persoon is’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond