Deel dit artikel
-

Trademart neemt technologie van Orderchamp

Europa’s grootste fysieke B2B inkoopcentrum Trademart neemt een digitaal handelsplatform in gebruik en kiest daarvoor de technologie van het Nederlandse bedrijf Orderchamp.

Voor Trademart betekent dat, dat het op zijn site aan merken een shop-in-shop kan bieden die ze ook kennen van de 200.000m2 grote fysieke locatie in Brussel. Voorts krijgen die merken de mogelijkheid om hun assortiment ook aan te bieden aan de klanten van het reguliere Orderchamp-platform.

Het Nederlandse bedrijf ontwikkelde een online inkooppplatform waar retailers kunnen zoeken in het aanbod dat merken en fabrikanten daar aanbieden. Op die manier kunnen ze producten leren kennen, ook van de kleinste makers, die ze via de reguliere routes nooit hadden leren kennen.

De Belgen nemen de marktplaatstechnologie aanstonds in gebruik. De eerdere eigen ontwikkelingen van een eigen systeem zijn gestaakt. De Nederlandse technologie zal naar buiten toe alle kenmerken van Trademart dragen. De bedrijven spraken een omzetdeling af. Over het percentage laat CEO Joost Brugmans van het softwarebedrijf zich niet uit.

Tegen Emerce zegt hij: “Trademart is een begrip, alle grote en kleine merken staan daar. Ze zijn sterk in Fashion, Kids & Home en dat aanbod gaat dus ook worden blootgesteld aan gebruikers van Orderchamp zelf.”

De Brusselse organisatie heeft ook een cash & carry-tak. Kennis daarvan had Orderchamp al in huis via een andere strategische partner, TICA uit Aalsmeer en Venlo. Dat is ook een inkoopplatform. Die twee werken sinds anderhalf jaar samen.

Via Trademart zullen tienduizenden nieuwe retailers kennis maken met Orderchamps systeem.

De merken die reeds samenwerken met Brugmans’ bedrijf krijgen over een paar maanden vloerruimte in Brussel om hun eigen assortiment te tonen. “Maar dat is de volgende fase.”

Orderchamp exploiteert een wholesale marktplaats, faciliteert dropshipping via hun nieuwe softwareplatform en helpt traditionele inkooppartijen omnichannel partnerschappen opzetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond