Deel dit artikel
-

Trader.com stoot hoofdkantoor Canada af

De online marktplaats en uitgever Trader.com sluit haar hoofdkantoor in Toronto. Eerder werden tachtig banen geschrapt. In Nederland is Trader.com het moederbedrijf van de sites Verzamel.net, Viaveiling, ViaVia en ViaAuto.nl, waar voor voor zowel print als website tweehonderd mensen werkzaam zijjn. Volgens Jan Anton Brouwer, operationeel manager internetactiviteiten van ViaVia, hebben de maatregelen geen effect in Nederland.

"Bij mij is hiervan niets bekend. Wat in Canada gebeurt heeft in feite niets met ons te maken. Ieder land heeft zijn eigen aandachtspunten. ViaVia maakt in samenspraak met Trader.com de begroting en stellen samen een aantal doelstellingen", aldus Brouwer.

Trader.com verklaarde de maatregelen te nemen om winstgroei te bereiken op het Noord-Amerikaanse continent. Het bedrijf wil zich toespitsen op de automarkt, pc-markt, vastgoedmarkt en 'classified advertising', advertenties die op categorie worden ingedeeld. De afgelopen zes maanden heeft Trader.com in Noord-Amerika kostenbesparende maatregelen genomen. Websites buiten de genoemde markten werden opgeheven en het callcenter en IT-kantoor in Canada werd 'gerationaliseerd'.

COO Didier Breton van Trader.com:"De Noord-Amerikaanse markt is het belangrijkste aandeel in onze winst. We willen een volledig geïntegreerde uitgever en internetonderneming worden. Onze leidende positie op de lokale markten willen we versterken en efficiency en winst moeten worden vergroot", aldus Breton.
De Canadese website van Trader.com is een marktplaats voor onder meer boten, motorfietsen, vastgoed en computers. Daarnaast beheert Canada-Trader.com meer dan negentig publicaties. Wereldwijd geeft Trader.com 292 publicaties uit en beheert het 61 websites in achttien landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond