Deel dit artikel
-

Tradetracker breidt uit naar Polen en Hongarije

Affiliate marketingnetwerk TradeTracker uit Almere zet zijn internationale expansie voort en start Hongarije. Het streeft ernaar om binnen enkele jaren in de top drie van de pan-Europese markt te staan. “Komend jaar komen er kantoren in nog acht tot tien landen bij”, aldus directeur Paul van Doorn.

Zojuist maakte Tradetracker de volgende stap van zijn internationale expansie bekend. Van Doorn: ”Nu we in de landen waar wij al aanwezig zijn een solide basis hebben staan, hebben wij het vizier op een verdere internationalisatie gericht. De online advertising markt in zowel Polen als Hongarije kent op dit moment weinig kwalitatieve concurrentie op het gebied van affiliate marketing”.

De nieuwe kantoren zijn de nummers vijf en zes buitenlandse filialen. Eerder ging het al van start in België, Duitsland, Engeland en Finland. “Het is noodzakelijk om een fysiek kantoor in een land te hebben. Je redt het niet vanuit Nederland omdat wij hier niet voldoende kennis van de lokale markten kunnen opbouwen en klanten bovendien bij je willen langskomen”.

Het bedrijf uit Almere financiert de groei uit eigen middelen. Van Doorn stelt dat de kwaliteit van zijn software en dienstverlening dermate goed is, dat hij de personele bezetting relatief klein kan houden. De opbrengsten uit groei kunnen daardoor worden geïnvesteerd in groei.

Tradetracker begint met zijn internationale bereik een concurrent te worden voor bedrijven als Tradedoubler en Zanox. “Ons netwerk is daarom interessant voor bedrijven met internationale oriëntatie, zoals Expedia en Hotels.com”.

Een blik op de geografische dekking van Tradetracker laat zien dat er nog geen activiteiten in zuid-Europa zijn. Details van de verdere buitenlandse expansie houdt de directeur voor zich. “Laat ik zeggen dat onze geografische dekking volgend jaar twee keer groter zal zijn dan nu”. Hij verwacht tussen acht à tien landen aan zijn landkaart toe te voegen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Goed gedaan tradetracker, jullie zijn daar (nog steeds) goed bezig! 🙂

zwamdrift

Mooie zet dat ze in meer landen staren maar dat geblaat van "weinig kwalitatieve concurrentie" dat ze iedere keer afstekken, dat werkt volgens mij averechts. zie ook de reacties van Boersma op http://www.affiliateblog.nl/tradetracker-verder-via-hongarije-en-polen/  Zowel Traddoubler (de nummer 1 in de emerce top 100 van dit jaar) als zanox, als netaffiliation, zijn al (jaren) in de markt actief. Indien je dit weinig kwalitatieve concurrentie noemt, heb je of niet goed naar de markt gekeken of schoffeer je graag mensen. Beiden moet je niet doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond