Deel dit artikel
-

TradeYourTrip verliest rechtszaak over doorverkoop vliegtickets

Vliegtickets morgen niet zomaar worden doorverkocht. Dit heeft de Haagse rechtbank besloten naar aanleiding van de claim van twee reizigers die hun KLM-tickets via TradeYourTrip wilden doorverkopen. 

Het stel wilde vorig jaar hun citytrip, door TUI georganiseerd en met een KLM-lijnvlucht, aanbieden op TradeYourTrip. TUI had daar geen probleem mee, maar verwees de reizigers door naar KLM. Die stelde dat de vliegtickets moesten worden geannuleerd en opnieuw geboekt, tegen een meerprijs van 800 euro. Een aanzienlijk bedrag, gezien het feit dat de gehele vakantie 1300 had gekost. Het stel spande daarom een kortgeding aan, maar verloor. TradeYourTrip besloot vervolgens de bodemprocedure aan te spannen en heeft deze dus ook verloren.

Volgens TradeYourTrip is het gebruikelijk dat pakketreizen op een andere naam mogen worden gezet tegen administratiekosten en betrof het in dit geval ook een pakketreis. Echter, TUI had bij de boeking aangegeven dat het om losse vliegtickets ging. En die vallen buiten de regeling, bevestigde de rechtbank.

Overigens is 80 procent van de reizen die op TradeYourTrip worden doorverkocht een ‘echte’ pakketreis, die dus tegen administratiekosten kan worden doorverkocht. Daar verandert deze uitspraak niets aan.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond