Deel dit artikel
-

Traffic4u splitst technologie-onderdeel af

Traffic4u, een bedrijf dat marketingdiensten rondom zoekmachines levert, stelt zijn campagnetechnologie ter beschikking aan derden, ook aan niet-klanten en concurrenten.

Onder de naam Bgenius splitst Traffic4u de technologie af die tot voor kort bekend stond als TrafficSAM. Daarmee is het mogelijk om online reclamecampagnes in verschillende zoekmachines tegelijk te beheren vanuit één systeem.

Derden kunnen een licentie nemen op de technologie zonder dat ze per se de adviesdiensten van Traffic4u hoeven te gebruiken.

Lisa Dijkstra was afgelopen jaar nauw bij de totstandkoming van het bedrijf betrokken. Ze licht toe: “Dit systeem is eigenlijk alleen relevant voor grote adverteerders, organisaties die maandelijks vanaf 25.000 euro besteden bij zoekmachines. Zij werken vaak met meerdere systemen naast elkaar, behalve op Google ook op Bing en Yahoo met daarnaast nog systemen voor web analytics, CRM en informatie uit de back office. Bgenius brengt al die informatie in één dashboard bij elkaar. Het laat je snel kruisverbanden leggen en bijzondere situaties signaleren”.

De technologie achter Bgenius bestaat al zo’n vier jaar. Tot vandaag werd het enkel in huis voor klanten van Traffic4u gebruikt. Een jaar geleden besloot eigenaar Gert Jan Munneke om de technologie in een apart bedrijf onder te brengen en zodoende ook aan derden aan te bieden. Een team van 6 ontwikkelaars werkt voltijds aan de doorontwikkeling.

Tot de eerste klanten behoren Holiday Cars en Sanoma Digital. Bgenius heeft volgens Dijkstra nu 15 klanten. Dat zijn overwegend Nederlandse bedrijven.

Bgenius is zo gebouwd dat het van meet af aan ook in het buitenland kan worden gebruikt. De site is daarom meertalig uitgevoerd.

Bedrijven gaven in 2009 voor zeker 6,7 miljard euro uit aan reclame op zoekmachines. Dat staat voor 46 procent van de totale onlnie reclamebudgetten. Dat werd in juni bekend uit een onderzoek van IAB Europe. Nederlandse adverteerders gaven vorig jaar ruim 400 miljoen euro uit aan zoekmachinereclame.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond