Deel dit artikel
-

Ook Transavia aan de slag met Google Assistent

Ook Transavia heeft de lancering van de Nederlandstalige Google Assistent aangegrepen om daar een service op aan te bieden. Het gaat in eerste instantie om vluchtinformatie maar er zit meer in het vat, vertelt Vanja Mlaco, Coach of Digital Team bij Transavia.

Reizigers kunnen Google Assistent om informatie vragen over zowel de vluchtstatus als bijvoorbeeld op welke band de bagage kan worden opgehaald. In de volgende versie wordt ook de actuele wachttijd bij de veiligheidscontrole op Schiphol beschikbaar gemaakt. Hiervoor maakt Transavia gebruik van de wachttijden-API van de luchthaven.

Eerder dit jaar lanceerde Transavia als eerste luchtvaartmaatschappij een Engelstalige service waarmee reizigers via Google Assistent een vliegticket kunnen boeken. In Nederland is dit nog niet mogelijk, omdat Google de zogeheten Transactions-functionaliteit nog niet heeft aangezet. “Wat we nu releasen is puur gericht op het gemak van de klant. We willen de customer journey nog aangenamer en completer, zodat we de klant aan ons binden,” zegt Mlaco. “Diensten en producten verkopen door middel van deze technolgoie zit er natuurlijk ook aan te komen maar op een andere manier dan we tot nu toe gewend zijn. Het zal veel meer situationeel gericht zijn, zoals bij drukte fast-track security aanbieden.”

Mlaco ziet Google Assistent vooral als een verrijking van het huidige aanbod aan verkoop- en communicatiekanalen van Transavia. “Deze service gaat heel groot worden. Het is een prachtige manier om een gesprek aan te knopen met onze klant, die gedurende de gehele customer journey door kan gaan. Ik denk dan ook dat voice een hoofdrol gaat spelen in de toekomst. Niet zozeer door de huidige kanalen te vervangen maar om ze naadloos te verrijken. Ik zou niet raar opkijken als ons team op termijn meer aandacht zal besteden aan dit soort diensten en technologieën dan aan de website.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond