Deel dit artikel
-

Oprichter WeTransfer start internationale B2B-marktplaats

Bas Beerens, een van de intitiatiefnemers van bestandsuitwisseldienst WeTransfer, start vandaag WeMarket, naar eigen zeggen ’s werelds eerste members-only marktplaats waar zowel gerenommeerde merken alsook het midden- en kleinbedrijf actief kunnen handelen met distributeurs, groothandelaren, retailers en opkopers.

WeMarket versnelt naar eigen zeggen de handel binnen en tussen alle markten door kopers en verkopers uit de hele wereld bij elkaar te brengen. Gebruikers kunnen direct met elkaar in contact komen om producten te kopen of verkopen.

WeMarket heeft een horizontaal bedrijfsmodel met een breed aantal leden uit verschillende sectoren, inclusief mode, consumentenelektronica en (online) retail. Huidige leden zijn onder andere T-Mobile en Philips en de Nederlandse modemerken Gaastra en Gsus, die op dit moment al hun eerste handelstransacties afwikkelen via WeMarket. Leden betalen 500 dollar per jaar voor onbeperkt handelen. Er wordt geen percentage gerekend over gesloten handelsovereenkomsten of voor het aanbieden van producten.

Producten die op WeMarket worden verhandeld zijn onder andere nieuwe collecties, over voorraden, geretourneerde en gereviseerde producten. Met behulp van een gepersonaliseerd dashboard met bijvoorbeeld meldingen van opgeslagen zoekopdrachten, gepersonaliseerde productsuggesties en gemarkeerde productaanbiedingen krijgen leden real time updates over de producten waar zij naar op zoek zijn.

Naar schatting gaat jaarlijks meer dan 1,75 biljoen dollar verloren als gevolg van een mismatch in voorraden: voorraadoverschotten, voorraadtekorten en retourzendingen. ‘Dat is de reden waarom we een werkelijk internationale marktplaats wilden opzetten die uitsluitend toegankelijk is voor bedrijven,’ aldus Gijs van den Broek, Chief Commercial Officer van WeMarket. ‘Veel bedrijven lopen omzet mis op hun kernactiviteit: handel. Vraag en aanbod van producten in internationale markten is gewoonweg niet altijd inzichtelijk. Eenvoudige en betrouwbare handel wordt belemmerd door moeilijke identificatieprocedures van geschikte zakenpartners, kredietanalyses of douaneformaliteiten.’

WeMarket kent onder meer het onderdeel Karma, een ‘baanbrekende betrouwbaarheidsscore’ op basis van het profiel van de leden, gebruikersbeoordelingen en geanalyseerde handelsinformatie, is de betrouwbaarheid van elke handelspartner duidelijk zichtbaar op de profielpagina van leden. Op deze manier vergroot WeMarket de betrouwbaarheid van de handelstransacties. Daarbovenop wordt verificatie en een kredietanalyse van nieuwe leden verzorgd door Dun & Bradstreet.

Service partners zijn behalve Dun & Bradstreet (zakelijke verificatie) onder meer IDchecker (identiteitscontrole); PayPal (B2B-betalingen); UPS (verzending en inklaring); SGS (kwaliteitscontrole) en Bird & Bird (commerciële contracten).

Deel dit bericht

5 Reacties

Mark Beekman

Aardig idee. Ik wilde een trial aangaan, maar om dan direct bij het aangaan je creditcard gegevens te moeten invullen is voor mij een te grote barriere.Ik verwacht dat dit voor veel ondernemers het geval gaat zijn

Ben benieuwd of dit concept gaat slagen. Er zijn al zoveel partijen die een B2B marktplaats hebben proberen op te richten

Mark Beekman

Ruben

Op zwipper.com is dit al geruime tijd mogelijk. Daarnaast is het ook nog eens gratis.

Gijs

@ruben. De kracht van een dienst als WeMarket is niet de uniekheid. Bestanden versturen was er ook al. Het is het design van het product. De eenvoud, simpelheid van UX en ervaring.

Ricardo

@Ruben
Dat Zwipper ziet er erg leeg uit, lijkt meer B2c?

Sander Hamburger

de zoveelste BtB marktplaats. Ik zie niet zo 123 waarom deze wel zou slagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond