Deel dit artikel
-

Transportmakelaar Brenger steekt de (Duitse) grens over

Brenger heeft naar eigen zeggen een nieuwe miljoeneninvestering opgehaald. Met de kapitaalinjectie willen oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam de uitbreiding naar andere Europese landen realiseren. Te beginnen in Duitsland.

De Europese expansie van Brenger start eind deze zomer in Duitsland, waar het platform in vier regio’s beschikbaar zal zijn. In de komende twaalf maanden wil Brenger ook starten in andere Europese landen.

Het transportplatform Brenger koppelt met behulp van slimme technologie transportorders voor grote spullen als banken of kasten aan koeriers die al op de weg zijn. Zo wordt de lege ruimte in koeriersbussen optimaal benut.

Voor klanten is het onder meer mogelijk om de koerier live te volgen. En dus precies te weten wanneer deze arriveert om spullen te brengen of op te halen.

In de afgelopen anderhalf jaar is Brenger naar eigen zeggen hard gegroeid. Ook de nieuwe B2C-service slaat aan: veel meubelzaken zetten Brenger inmiddels in om hun grote spullen te bezorgen.

De nieuwe financiering komt van de bestaande groep angel investors, maar bedragen worden niet genoemd.

Brenger werkt overigens samen met diverse partners: van Marktplaats en BVA Auctions tot woonwinkels en zo’n 350 koeriersbedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond