Deel dit artikel
-

Transportmakelaar Quicargo haalt bijna 1 miljoen euro op

De Nederlandse startup Quicargo, een online platform dat lege vrachtwagens koppelt aan bedrijven die transport nodig hebben, heeft 900.000 euro opgehaald bij een groep van Duitse en Nederlands logistieke experts en angel investors. Hiermee wil het bedrijf de internationale markt op, met name België (regio Antwerpen-Gent) en Duitsland (Roergebied).

Het zeven maanden oude Quicargo mikt op de markt van 6 miljoen vrachtwagens in Europa. De helft daarvan rijdt leeg rondt en kan dus beter gevuld worden.

Een Uber voor vrachtwagens wil Quicargo echter niet zijn. Men wilde de bestaande transportbeheersoftware niet veranderen door nieuwe apps of externe software te lanceren. De oplossing sluit aan bij bestaande systemen en workflows.

België en Duitsland heeft voor het bedrijf de prioriteit omdat volgens CBS gaat 83 procent van het Nederlandse wegtransportverkeer naar deze twee landen gaat. Men helpt al goederen te transporteren naar deze gebieden. Leveringen in beide gebieden vormen al zo’n 17 procent van de omzet.

De startup verbindt momenteel 1000 ondernemingen met ongeveer 5000 vrachtwagens van 200 transporteurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond