Deel dit artikel
-

Triller claimt bod op TikTok

TikTok rivaal Triller heeft samen met investeerder Centricus Asset Management een bod uitgebracht van 20 miljard dollar op de Amerikaanse activiteiten van ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok.

ByteDance en TikTok zeggen echter nergens van te weten. Daarnaast lijkt het bod aan de lage kant. Centricus Asset heeft bovendien zelf maar 27 miljard dollar in kas.

Het Amerikaanse Triller heeft met 65 miljoen gebruikers bij lange na niet de populariteit van TikTok, maar kreeg een flinke boost nadat Donald Trump er een account opende.

De verwachting is dat niet Triller, maar Oracle of een combinatie van Microsoft en Walmart het Amerikaanse onderdeel gaan overnemen. Vanwege de Chinese connecties heeft Donald Trump een verkoop bevolen.

De verkoop van TikTok zou echter gedwarsboomd kunnen worden door nieuwe regels rond technologie-export die China heeft opgesteld. Moeder ByteDance heeft dan goedkeuring van Peking nodig.

China heeft vrijdag een lijst van technologieën herzien die zijn verboden of beperkt voor de export.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al gezegd dat het zich verzet tegen de uitvoerende bevelen die Donald Trump heeft ondertekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond