Deel dit artikel
-

TripAdvisor neemt reserveringsite IENS over

TripAdvisor neemt voor een onbekend bedrag de Nederlandse restaurant- en reserveringswebsite IENS over. De overname omvat zowel IENS als Seatme.nl, die in 2012 zijn samengegaan.

IENS, dat al in 1998 is opgericht, is de grootste restaurant- en reserveringswebsite van Nederland. De website ontvangt jaarlijks 20 miljoen bezoekers en heeft een netwerk van meer dan 20.000 restaurants waarvan er 1.550 te reserveren zijn via zusterwebsite Seatme.nl. De website ontvangt 4.000 restaurantbeoordelingen per week en 200.000 restaurantbeoordelingen op jaarbasis.

De integratie met TripAdvisor wordt geleid door het managementteam van lafourchette, het restaurantreserveringsplatform in Frankrijk, Spanje en Zwitserland dat sinds mei 2014 onderdeel uitmaakt van TripAdvisor. Met de overname van IENS wordt de groei van de restaurantdiensten van TripAdvisor in Europa sterk versneld.

Volgens CEO Wout van der Wijk van IENS en SeatMe kan er in elk geval gebruik worden gemaakt van de geavanceerde technologie en online marketing kennis van TripAdvisor. “De ontwikkeling daarvan wordt duurder. Je ziet in deze markt (daarom) steeds meer overnames, denk aan OpenTable door Booking.com”, zegt Van der Wijk vanuit Parijs. “Wij wilden niet afwachten totdat de laatste plaats was vergeven. De onderhandelingen hebben dan ook niet lang geduurd, een kleine twee maanden.”

Van der Wijk wil het overnamesom niet noemen, maar spreekt over een ‘marktconform  bedrag’. IENS blijft de eerste twee jaar als site bestaan, maar SeatMe wordt al wel geïntegreerd in het aanbod van TripAdvisor en dochterondernemingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond