Deel dit artikel
-

Trivago bouwt nieuw hoofdkantoor (foto’s)

Trivago laat in Düsseldorf aan de Rijn een nieuw hoofdkantoor bouwen met talloze faciliteiten, tot een klimmuur en sintelbaan op het dak. Een blik op de sfeerimpressies van de architect.

Momenteel zitten de 950 medewerkers van de Expediadochter nog verspreid over drie kantoren in Düsseldorp, panden die ook nog eens worden gedeeld met anderen. Vanwege de productiviteit en het oog op de komende groei heeft trivago besloten een nieuwe campus te laten bouwen.

Campus is een term die uit de VS is komen overvliegen en staat voor luxe hoofdkantoor met omliggend terrein. Zo zijn er inpandige sportfaciliteiten en flexibele werkomgevingen. De nieuwbouw, ontworpen door het Düsseldorfs architectenbureau SOP, wordt per 2018 betrokken.

Het betreft een gebouw met 6 verdiepingen, 26.000 m2 open ruimte en is goed voor ruim tweeduizend werkplekken. Er is een mogelijkheid voor een uitbreiding van nog eens 1500 extra werkplekken in een aangrenzend gebouw van zestien verdiepingen.

Trivago is een Europese zoekmachine voor hotels. Eind 2012 kocht Expedia trivago. Het bedrijf groeide afgelopen jaar tot een omzet van bijna vijfhonderd miljoen dollar. Alle boekingen die in 2015 zijn gemaakt via trivago hebben een totale waarde van meer dan vier miljard dollar. Trivago groeit naar eigen zeggen nog altijd met 58 procent per jaar.

De nieuwe campus zal te vinden zijn aan het dok van de Kesselstraße in de Düsseldorfse Mediahaven, vlakbij de beroemde Neuer Zollhof-gebouwen van architect Frank Gehry. Het kantoor zal gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer en op de fiets. Minder dan tien procent van de medewerkers gaat met de auto naar het werk.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

f van Weely

Het is onmogelijk om een hotel te boeken zonder creditkaart. Dit is enorm hinderlijk. Vooral als je een gewone pinpas hebt. Is er nog een mogelijkheid om een hotel te boeken zonder creditkaart?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond