Deel dit artikel
-

Trivago test directe hotelboekingen

Metazoekmachine Trivago gaat het mogelijk maken om direct bij het hotel kamers te boeken, buiten sites als Expedia en Booking.com om.

Dat is beter voor Trivago en de hoteleigenaren zelf, zo laat de onderneming uit Duitsland aan zijn aandeelhouders weten.

“De reiziger krijgt betere tarieven aangeboden, meer gepersonaliseerd aanbiedingen en directe communicatie met de serviceprovider. Hotels op hun beurt zullen waarderen dat ze eigenaar worden en blijven van de klantrelaties.” Tussenpersonen als Expedia en Booking spelen in dit hele proces immers geen enkele rol meer. “Hotels kunnen meer omzet per gast realiseren.”

Voor Trivago is dit een eerste stap in een nieuw domein. Tot op heden kwam alle omzet uit verwijzingen vanaf de eigen portal naar aangesloten boekingssites. In het vierde kwartaal was dat: 46 procent Booking, 37 procent Expedia Group en zeventien procent bij alle andere aangesloten sites.

In het vierde kwartaal van 2022 zag Trivago zijn omzet met 48 procent stijgen tot 535 miljoen euro. De winst (ebitda) steeg van 35 naar 108 miljoen euro in een jaar. Netto kleuren de cijfers 127 miljoen euro rood vanwege afschrijvingen.

Foto: Ed S. Johovac (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond